Espais expositius
Cultura 30/09/2022

Compte enrere per la reobertura de l'Espai Estrella de la Fundació Pilar i Joan Miró

La reobertura d'aquesta sala s'ha fet coincidir amb el 30è aniversari de l'edifici que va dissenyar Rafael Moneo, i dia 14 d'octubre es farà una gran inauguració

2 min
Les obres de Joan Miró tornen a l'Espai Estrella de l'edifici Moneo de la Fundació de Palma.

PALMAQueden dues setmanes per la festa de final d'obra -rehabilitació- que s'ha fet durant aquest darrer any a la Fundació Pilar i Joan Miró a l'Espai Estrella, la sala expositiva més gran de la Fundació, situada a l'edifici Moneo.

A més, la reobertura d'aquest espai s'ha fet coincidir amb el 30è aniversari de l'edifici que va dissenyar Rafael Moneo -guanyador del Pritzker Arquitecture Prize l’any 1996. L'edifici que va fer a la Fundació es va inaugurar l’any 1992. Així, la cita per celebrar aquestes dues fites serà dia 14 d'octubre. S'espera que l'arquitecte sigui a la presentació.

Entre el 6 i el 13 d'octubre, les sales expositives estaran tancades al públic. L'entrada per visitar Son Boter i el taller Sert, aixó com els jardins d'escultures, serà reduïda, costarà 2 euros.

Exposicions

En aquest marc, s'han programat dues exposicions paral·leles, relacionades amb el taller de Son Boter. Una és El Miró de Son Boter, que es veurà a l’Espai Estrella. S'ha organitzat en col·laboració amb Successió Miró, i recull una selecció de pintures, escultures, grafits, dibuixos, objectes i retalls que, en un moment o altre, han habitat les parets i habitacions de Son Boter. Segons expliquen des de la Fundació, aquestes petites obres permeten "reconstruir el procés creatiu de Joan Miró i la relació amb el seu espai de treball".

L'altra mostra és Rif Spahni. Instant i memòria, una convidada a a fer un viatge fotogràfic documental i imaginari. El fotògraf se submergeix dins l'univers mironià de Son Boter per revelar a l'espectador els detalls màgics que encara traspuen l'energia i l'alquímia creativa de Joan Miró. 

Rehabilitació de l'Espai Estrella

L’Espai Estrella es va haver de tancar per a sotmetre'l a un procés de rehabilitació, manteniment i seguretat, tal com ja es va fer el 2017 amb el Taller Sert. De la direcció de l’obra se n'ha encarregat l’Àrea d’Infraestructures de l’Ajuntament de Palma.

La zona on s’han centrat els treballs de rehabilitació ha estat, principalment, la coberta d’aigua que dona la benvinguda al visitant acostant la mar i l’horitzó a l’observador i recuperant la visió de la qual gaudia Miró. Després d’anys de tràmits i estudis preliminars, s’han pogut reparar les deficiències.

L'arquitecte Rafael Moneo (dreta) i el director de la Fundació Pilar i Joan Miró, Francesc Copado, amb tècnics de la rehabiltiació de l'Espai Estrella.
stats