Cultura 01/09/2021

Chano Domínguez i Mariola Membrives, el plat fort del festival Alcúdiajazz

A partir d'aquest divendres 3 de setembre i fins dia 25, els caps de setmana alcudiencs s'ompliran de música

2 min
Un moment del concert de Chano Domínguez i Mariola Membrives.

PalmaLa trompetista Alba Careta serà l'encarregada d'inaugurar la programació d'Alcúdiajazz d'aquest 2021. El concert serà divendres, 3 de setembre, a l'Auditori d'Alcúdia; la programació de concerts, que inclou l'actuació a duet de Chano Comínguez i Mariola Membrives, s'allargarà fins dissabte dia 25 de setembre. Ho farà presentant el seu segon disc, Alades, que arriba després d'Orígens, el treball que la va fer entrar de ple en l'escena jazzística catalana i europea. Aquest disc és també un retorn, ja que Careta torna a casa després de cursar el màster en Trompeta Jazz al Conservatorium van Amsterdam. Alades és, així, el recopilatori de les darreres composicions de la trompetista d’Avinyó. L'acompanyen a l'escenari Lucas Martínez (saxo tenor), Roger Santacana (piano), Giuseppe Campisi (contrabaix) i Josep Cordobés (bateria).

El quartet Enric Pastor & CO és el següent en la programació. El grup, format el 2013 amb la intenció d’incorporar el violí a una formació de jazz, presentarà el seu segon disc, Moments, un treball a través del qual han pogut poder desenvolupar la seva inquietud compositiva. A més d'Enric Pastor, el quartet està format per Wojtek Sobolewski (baix i contrabaix), Sergi Sellés (piano) i Jaume Ginard (bateria).

El plat fort d'aquesta XXI edició del festival Alcúdiajazz és l'actuació de Chano Domínguez i Mariola Membrives, dos caràcters del sud únics, separats per ser de les dues costes de l’Atlàntic. La música queda en mans del pianista gadità, referent universal del flamenc jazz, i la cançó en la veu prodigiosa de la cantant i actriu cordovesa, que s’apropia del tango, el bolero, el jazz i la copla. Actuaran dissabte dia 18 de setembre.

El grup que tancarà l'edició d'enguany de la programació jazzística del municipi és Ovella Negra, que oferirà un espectacle de música i ball que fusiona la música tradicional mallorquina i el jazz. Els arranjaments de Joan Frontera, al piano, agafen força amb l’aportació de Teo Salvà a la bateria i Pablo di Salvo al contrabaix quan interpreten jotes, boleros, fandangos o mateixes passats pel sedàs del jazz. A l’equip de ball hi ha Catalina Barceló, Biel Hernández, Blanca Ribas, Vicenç Marí, Carme Roig i Pere Mas, i Catin Luna com a assessora coreogràfica. Una proposta diferent i alegre per tancar el festival (i també el mes de setembre) amb els ànims ben amunt.

stats