Cultura 06/05/2020

El Casal Solleric preveu obrir les portes el 26 de maig

En el cas del museu del castell de Bellver, l'Ajuntament de Palma fa comptes poder reobrir-lo dimarts que ve, dia 12

E. Navarro
2 min
Joan Morey a una de les sales de la mostra, on hi ha la taula que es va utilitzar per a la performança 'Cos Social. Lliçó d'Anatomia' / ISAAC BUJ

PalmaL'Ajuntament de Palma comença a preparar-se per obrir els seus espais culturals. Segons han informat fonts de la Regidoria de Cultura, el museu del castell de Bellver preveu reobrir dimarts, 12 de maig, i el Casal Solleric fa comptes tornar a rebre públic a partir del 26 de maig. Tot això, amb les mesures de seguretat i prevenció per evitar els contagis per covid-19.

Cal recordar que el pla de desconfinament del govern espanyol estipula que els museus es poden obrir en la fase 1 (a partir de dilluns 11, si es compleixen els objectius sanitaris) amb un terç de l'aforament i controls per evitar-hi aglomeracions. Pel que fa als arxius, ja podien obrir des d'aquest dilluns amb el sistema de cita prèvia. En el cas de l'Arxiu Municipal de Palma, les mateixes fonts asseguren que s'estan preparant les mesures de seguretat per poder començar a donar cites.

Programació del Solleric

Com a tots els centres expositius de l'Estat, el Casal Solleric s'ha vist obligat a aturar la temporada d'exposicions i a modificar tot el calendari. Entre abril i maig, tenien previst acollir la mostra Tocar-se i desplaçar-se, comissariada per Jordi Pallarés, un projecte experimental que vol prendre consciència sobre la importància del cos a la ciutat.

Entre maig i agost, el programa ideat per la directora, Aina Bauzà, pretenia inaugurar la col·lectiva L'objecte del vincle, comissariada per Oriol Fontdevila; i el projecte de comissariat escollit per la convocatòria de contractació de projectes. Per ara, el casal acull la retrospectiva de Joan Morey, Col·lapse. Màquina cèlibe; Teixit conjuntiu, de Tonina Matamalas; Take care de Susy Gómez, i la mostra dels premis Ciutat de Palma 2019.

Previsions a Eivissa

La Conselleria insular de Cultura d'Eivissa ha informat l'ARA Balears que ja té unes dates previstes per obrir els seus espais, però que no són segures al 100% perquè "depenen de si es compleixen les previsions de Salut i del Govern, i si podem complir els condicionants que ens marqui el govern estatal", apunten. Amb tot, calculen poder obrir la biblioteca insular l'11 de maig; l'Arxiu d'Imatge i So, el 18 de maig; i els museus que depenen del Consell, el 26 del mateix mes.

stats