Cultura 06/05/2020

Es Baluard Museu reobrirà el 2 de juny

El centre d'art contemporani ha doblat el personal a sala per poder implementar les mesures de seguretat contra el covid-19

Ara Balears
2 min
Imatge de la nova retolació d'Es Baluard Museu d'Art Contemporani

PalmaEs Baluard Museu comença el seu desconfinament: obrirà les portes de nou el proper 2 de juny, amb totes les mesures de prevenció contra el covid-19. La directora del museu d'art contemporani, Imma Prieto, ja va explicar a l'ARA Balears que el centre estava llest per obrir, però no comptava fer-ho, com a mínim, fins a final de maig.

Així, el primer dilluns de juny els ciutadans ja podran gaudir del museu palmesà i, com suggeria Prieto, "és un bon moment per a les famílies". Hi haurà les exposicions inaugurades a final de febrer, que es varen veure interrompudes per l'estat d'alarma. Aquestes són: La llar i la fugida, de l'artista portuguesa Ana Vieira; Com hem arribat allà des d'aquí?, de l'artista i activista novaiorquesa Martha Rosler, i Enfocaments bèl·lics del turisme: tot inclòs, de la mallorquina Marina Planas.

El museu ha doblat el personal a sala per poder controlar els fluxos de persones, que es compleixi l'aforament i la distància preventiva, així com netejar després de cada ús els materials que es puguin tocar, com ara els auriculars.

Sense inauguracions fins al setembre

A final de maig Es Baluard tenia previst inaugurar tres noves exposicions, que hauran d'esperar, com a mínim, fins al mes de setembre. Aquestes són les de Miguel Ángel Campano –en col·laboració del Museu Reina Sofia–, Teresa Margolles i Núria Marquès. Hi entren diversos factors en aquesta decisió. D'una banda, hi ha obres que han de venir d'altres llocs de la Península, i, d'altra banda, Prieto vol que es pugui gaudir durant més temps de les primeres tres mostres inaugurades, que varen estar poques setmanes disponibles a causa de la pandèmia.

Això sí, Es Baluard ha donat la possibilitat als artistes de cobrar una part del total compromès, encara que les exposicions no s'inaugurin fins el 2021. Quant a les activitats previstes, estan preparant algunes propostes adaptades a la situació de crisi sanitària: amb espais que garanteixen la distància recomanada i seients amb el sistema d'escacs (un sí i un no).

stats