Teatre
Cultura 24/07/2013

Josep Maria Pou dirigeix 'Fuegos', l'adaptació d'un llibre primerenc de Marguerite Yourcenar

En l'obra, l'escriptora, interpretada per Carmen Machi, és visitada per Maria Magdalena (Cayetana Guillén Cuervo), Safo (Ana Torrent) i Clitemnestra (Nathalie Poza)

Ara / Efe
1 min

BarcelonaCarmen Machi recrea al Grec l'escriptora Marguerite Yourcenar en una nit de desamor en la qual l'autora se sent desenganyada i abandonada pel seu editor, l'home al qual estimava i que va resultar ser homosexual. Del 26 al 28 de juliol, i després de l'èxit aconseguit al Festival de Mèrida, Josep Maria Pou torna a portar 'Fuegos' a un escenari a l'aire lliure, aquesta vegada al del Grec, en "un acte íntim", perquè dir-ne 'espectacle' l'espanta una mica, ha dit.

"L'escriptora deia que no es pot trobar la felicitat si no és en els fonaments de la desesperació", ha recordat Pou, que ha remarcat el 'leitmotiv' de l'obra: "Deixar de ser estimada és convertir-te en invisible i ja no t'adones ni del fet que posseeixes un cos".

Quatre personatges a escena

Carmen Machi, amb les mateixes perles al coll i el xal a les espatlles que acostumava a portar Yourcenar, recrea al teatre els monòlegs de l'escriptora, assistida per Anna Torrent en el paper de Safo, Cayetana Guillén en del de María Magdalena i Nathalie Poza en el de Clitemnestra.

Elles són tres sensacions que tenia Yourcenar quan explicava les seves emocions: l'abandonament, la ràbia i el sentiment de no poder suportar la situació i decidir-se a suïcidar. En el muntatge, Pou fa que Yourcenar, en una nit d'insomni, decideixi convocar els tres personatges que comparteixen amb ella el desamor i escriu donant-los vida, de manera que, a partir del dolor, comença a crear.

stats