Cultura 13/02/2019

Carles Bover presenta 'Gaza' al Cineciutat entre companys

El cineasta guanyador del Goya al millor curtmetratge documental estarà acompanyat per Laura Gost, Jaume Carrió, Joan Bover, Marcos Cabotá i Toni Bestard, que conversaran sobre la indústria del cinema balear

Ara Balears
2 min
Carles Bover i Julio Pérez del Campo després de guanyar el premi Goya

PalmaCineciutat acollirà aquest dijous la projecció de 'Gaza' de Carles Bover, premi Goya al millor curtmetratge documental a l'edició d'enguany en el que serà un acte de celebració amb motiu del prestigiós guardó. A més, es farà un reconeixement als nominats Joan Bover i Marcos Cabotá pel curtmetratge 'Kyoko' i la resta dels protagonistes de les passades edicions als Goya: Laura Gost, Jaume Carrió i Toni Bestard.

L'acte inclourà la presentació del curtmetratge 'Gaza' per part del seu director, Carles Bover, i la seva posterior projecció. Posteriorment, es durà a terme una conversa entre els participants del col·loqui format per Laura Gost, Jaume Carrió, Joan Bover, Marcos Cabotá, Toni Bestard i Carles Bover, en què es parlarà de l'estat de la indústria del cinema balear, del que suposa participar en la carrera dels Goya i altres curiositats que envolten les diverses fases de producció per les que passa un projecte audiovisual.

El documental 'Gaza', dirigit i produït per Carles Bover i Julio Pérez del Campo, narra la vulneració de drets humans que sofreix diàriament la població palestina, davant un panorama desolador i de postguerra en el qual intenten sobreviure. El documental és un viatge a través de les seves ciutats, les seves gents i, també, d'alguna manera, de la seva història sota l'ocupació d'Israel.

Aquesta projecció arriba en plena actualitat amb el premi Goya 2019 per a 'Gaza'. "Després d'intents de censura, suposa una oportunitat de donar visibilitat a la realitat que sofreix la població palestina i trencar el silenci mediàtic a través de la cultura", afirma l'autor mitjançant un comunicat. La pel·lícula empra el gènere documental com una eina de transformació social i mitjançant aquestes projeccions "intenta convertir la cultura i el cinema en l'única arma contra la barbàrie".

Cartell del curtmetratge "Gaza"
stats