Cultura 16/12/2020

L'Ajuntament de Palma aprova destinar 930.000 euros a la rehabilitació de Can Ribes

La Junta de Govern ha validat els tràmits administratius per a la contractació d'una empresa perquè reformi l'antiga fàbrica ubicada al barri de la Soledat

K. O.
2 min
Can Ribes

PalmaLa Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres destinar 930.000 euros a la rehabilitació de l'antiga fàbrica de Can Ribes de Palma, ubicada al barri de la Soledat. Concretament, s'han validat els tràmits administratius per a la contractació d'una empresa perquè faci les obres de reformar de l'espai, que ha de ser un centre de circ.

El projecte previst preveu buidar la zona central de l'edifici esbucant set de les quinze crugies existents i altres elements arquitectònics que permetran incrementar-ne l'altura interior, segons ha pogut saber l'ARA Balears. De fet, això farà que l'estança tingui una dimensió més gran i s'hi puguin fer diverses activitats. Per entrar a la fàbrica de Can Ribes, hi haurà dos accessos: un de principal des de la plaça que tindrà una rampa per a discapacitats, i l'altre estarà a l'extrem oposat de la nau i tindrà un ascensor adaptat.

A la planta baixa hi haurà els accessos, els serveis i l'espai d'ús públic, i a la primera planta hi haurà una zona de despatxos, una de sales polivalents i una habitació tècnica. En la mesura que sigui possible es preveu mantenir l'interior de la fàbrica original i al vestíbul hi haurà panells explicatius sobre la seva història.

L'Ajuntament de Palma es compromet a emmagatzemar els elements estructurals que es retirin perquè es puguin tornar a col·locar. Es preveu la instal·lació al recinte del conjunt de columnes de ferro que es llevin per guanyar espai al centre de l'edifici.

La Comissió de Patrimoni de Cort va aprovar el juny d'enguany el projecte de centre de creació, formació i recerca de les arts del circ projectat per Cort a Can Ribes i que respon a una demanda històrica del sector illenc. Cal recordar que el Consell de Mallorca va aprovar el gener la catalogació de l'antiga fàbrica com a Bé Catalogat (BC), fet que obrí la porta que l'espai fos la seu del circ mallorquí.

stats