Equipaments culturals
Cultura 21/09/2011

L'Ajuntament de Barcelona demanarà a Chacón la cessió sense condicions del Castell de Montjuïc

La comissió de Presidència de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat la proposta d'ICV-EUiA que reclama modificar la cessió del castell que es va fer el 2007 i que exigeix que estigui destinat a Centre de la Pau amb presència del ministeri de Defensa

Efe
1 min
Carme Chacón, a la seu del PSC

BarcelonaEl tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, ha anunciat que demanarà la cessió "sense condicions" del Castell de Montjuïc a la ministra de Defensa, Carme Chacón, "en els pròxims dies". La comissió de Presidència de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat a proposta d'ICV-EUiA i amb els vots a favor de CiU i Unitat per Barcelona demanar al govern espanyol que modifiqui la cessió de la fortalesa que es va fer el 2007 i que imposa la condició que sigui destinat a Centre de la Pau, amb presència del ministeri de Defensa.

El canvi en la correlació de forces al consistori ha comportat que el vot en contra dels regidors del PSC i del PP no hagi pogut impedir que s'aprovés la proposta ecosocialista, idèntica a la que en el passat mandat va presentar CiU. En concret, s'insta al govern espanyol a revocar l'ordre ministerial de cessió i a dictar una altra per la qual cedeixi plenament i sense condicions la totalitat del recinte i els usos del Castell de Montjuïc a la ciutat de Barcelona.

En la mateixa comissió, la majoria de què disposa l'oposició ha aprovat instar al govern municipal a mantenir el Centre d'Estudis Especialitzats en la Construcció de la Pau fins que estigui en funcionament el projecte definitiu de funcionament, usos i pla estratègic del Castell.

En la seva intervenció, el tinent d'alcalde de Cultura ha descartat que hi ha una partida pressupostària per continuar oferint aquests cursos, que han costat aquest any més de 200.000 euros a Barcelona. Ciurana també ha anunciat que en el termini de tres mesos el govern municipal presentarà el pla d'usos del castell.

stats