Arts escèniques
Cultura 23/08/2022

Les arts escèniques menorquines, protagonistes durant tres dies a Líthica

S'hi ha programat la música de Suc i Sopes, Tagi Mo i Sommeliers, a més de propostes de dansa i teatre

3 min
Imatge del grup Trobada, que va sonar l'any passat en el marc de Pedra en Viu.

PALMAL'accent menorquí –entès en sentit figurat– serà el gran protagonista del festival Pedra Viva els dies 27, 28 i 29 d'agost, quan se celebrarà la mostra i residència d'arts escèniques menorquina Pedra en Viu a Líthica. És la cinquena edició d'aquesta proposta, que va néixer el 2018 per "donar visibilitat, dinamitzar i enfortir la xarxa dels artistes locals, per contribuir així a la seva projecció exterior", expliquen des de Pedra Viva.

Així, s'han programat actuacions musicals, de dansa i teatre, totes "gestades a Menorca o realitzades per almenys un membre menorquí". A més, els artistes seleccionats a la convocatòria tenen l’oportunitat d’assistir a una estada compartida amb tallers i dinàmiques grupals organitzades per talleristes convidats de fora del territori. 

Programació: 27/08

  • 'La maleta'

Un espectacle còmic i visual per a tots els públics. El protagonista viatja al seu interior per enfrontar-se a les seves pròpies pors. Durant el viatge es retrobarà amb allò que més estima.

  • Suc i sopes

Grup de música local format per joves menorquins que destaca per les veus femenines principals i per les melodies de saxo. També hi ha piano, guitarra, baix i bateria. Fan música festiva i plena d'energia.

  • 'Sym bio sis'

Creació multimèdia de tres artistes que fan feina amb la combinació de música electrònica, les arts visuals, l’escenografia i la poesia en viu, convertint l’espai en una experiència per a l’espectador. L'equip està format per Júlia Beatloop (composició i direcció musical, poesia), Alba Redondo (direcció de fotografia, càmera, disseny d'il·luminació i visuals, poesia); Andrea Vallvé (direcció d'escenografia, disseny d'il·luminació i visuals, poesia); Bep Teixidor (tècnic de so).

Programació: 28/08

  • Tagi Mo

L'alter ego de Gigi Prat, compositora i productora catalana resident a l’illa de Menorca des de fa uns anys, presentarà la seva proposta musical de sons melancòlics i propers. Tagi Mo s’endinsa dins un camí d’autodescobriments amb aquest nou projecte, que encara no ha sortit a la llum com a àlbum en format digital, però que ja se'n podrà gaudir en directe i en solitari (veu i guitarra) a la mostra Pedra en Viu.

  • 'Malánima'

El projecte artístic d’Àngel Gómez, músic, compositor i productor menorquí, és una narració de les seves pròpies vivències acompanyat de la seva guitarra, on melodies de flamenc i versos dels autors més mítics de l’escena espanyola es barregen amb sons de música urbana i ritmes llatins. És un projecte de música urbana on conflueixen la rumba, el reggaeton, el rock espanyol, el flamenc, el drum’n’bass i la cançó d’autor.

  • 'Carrer de sa comèdia'

La companyia La Resistència reafirma el vincle i la lluita col·lectiva des d’una perspectiva que contempla els objectius de sostenibilitat en les diferents etapes del procés.

Programació: 29/08

  • 'Cartes d’amor'

Mô Teatre presenta Cartes d’amor, d'A. R. Gurney, una peça que es va estrenar l’any 1988 i s’ha presentat per tot el món. S'ha convertit en un clàssic contemporani. És una obra delicada i descarnada al mateix temps; l'espectador segueix la vida de dos amics, Melissa i Andy, a través de la seva correspondència, des de l’adolescència fins a l’edat madura. Jodri Odrí i Matilde Muñiz en són els intèrprets.

  • 'Formas de desaparecer'

Els ballarins David Nóvoa i Mònica Giraldez presenten un espectacle de dansa contemporània per aprendre a escoltar la veu interior que ens serveix de guia. És una reflexió sobre el fet de desaparèixer. Potser l’estat d’alerta signifiqui estar sempre disposat per respondre-la, però cap persona no pot estar alerta tot el temps. La dansa podria ser una manera de desaparèixer?

  • Sommeliers

Una caixa de sorpreses musical. Les Sommeliers canten a capella, fan percussions… No hi ha etiquetes que valguin per descriure-les, són arriscades, provocadores i juganeres.

stats