Cultura 14/10/2020

Arriba la 'Segona temporada' del Teatre de Barra

El cicle d'espectacles d'aquest concurs, que ja acumula 17 edicions i es farà d'aquest dijous a dia 26 de novembre, tornarà a oferir obres de teatre inspirades en les sèries de televisió als bars de Blanquerna

Clàudia Darder
2 min
Natàlia Rabassa i Marcos Augusto presenten la nova edició del Teatre de Barra

PalmaDisset edicions i arriba la 'Segona temporada'. Així és com s'ha anomenat el nou cicle d'espectacles de Teatre de Barra, un concurs d'obres de teatre que es fa als bars de Blanquerna. Començarà demà i es farà cada dijous fins dia 26 de novembre. Una vegada més, les peces seran sobre sèries de televisió.

La dimensió desconeguda, d'Irene Niubó; Dexter, d'Eva Moreno; Los Soprano, de Manel I. Serrano; i Lucifer, d'Alfonso Morillas, són les obres que competiran en aquesta edició. Es podran veure a loa cafeteria B-65, Bon-bon, In Café i Clàssic Blanquerna, respectivament.

Per tal de poder fer el cicle amb garanties sanitàries i respectant les mesures de seguretat, l'organització –la productora Òrbita– ha decidit ampliar els dies que durarà l'edició i reduir les funcions als bars. Així, seran set dijous però només es faran quatre funcions al dia en lloc de cinc. L'objectiu, tal com ha explicat aquest dimecres a la roda de premsa de presentació d'aquesta edició la codirectora d'Òrbita i Teatre de Barra, Natàlia Rabassa, “és arribar al mateix nombre d'espectadors tot i que l'aforament es redueixi al 50%”. Pel que fa a les entrades, el preu augmenta 50 cèntims, i passen de 3,50 euros a 4. Els tiquets es poden comprar anticipadament a la llibreria Drac Màgic i al Bar In Café. El teatre municipal Mar i Terra n'acollirà la final divendres dia 27 de novembre.

El director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras; el director general de Promoció i Difusió Cultural, Marcos Augusto Lladó, i Rabassa han estat presents a la presentació del Teatre de Barra.

"Seguint en la línia de descentralitzar i democratitzar la cultura, l'Ajuntament de Palma col·labora per dissetena edició amb aquesta proposta teatral", ha dit Contreras. "El teatre de proximitat i de petit format és un luxe per a la ciutat de Palma, tal com demostra el gran èxit de públic que segueix el Teatre de Barra cada edició", ha afegit Augusto.

"Ens hem arriscat en aquests temps que corren i hem decidit no aturar", ha dit Rabassa. "Ateses las circumstàncies, feim una edició més petita, que consta de quatre obres en lloc de cinc, però l'allargam més dies per evitar les acumulacions de gent i perquè estam convençuts que la cultura és segura", ha conclòs.

stats