Literatura
Cultura 10/11/2022

Antònia Vicens: "Gràcies a les classes a l'Obra Cultural Balear vaig aprendre a escriure en català"

L'entitat illenca, de la mà d'Òmnium Cultural, ha homenatjat l'escriptora de Santanyí, premi d'Honor de les Lletres Catalanes

2 min
L'escriptora Antònia Vicens.

PalmaL'escriptora Antònia Vicens, premi d'Honor de les Lletres Catalanes, ha rebut aquest dimecres un homenatge a Palma que ha congregat amics, amigues, companys de professió i polítics a Can Alcover. Òmnium Cultural, l'entitat que entrega el guardó, ja l'hi va entregar a Barcelona, en una gala al Palau de la Música. La mallorquina, però, mereixia un homenatge a casa. L'Obra Cultural Balear, gràcies a la qual Antònia Vicens va aprendre a escriure en català quan era una jove de vint i pocs anys, s'ha encarregat d'organitzar l'acte; justícia poètica.

"Vaig aprendre a escriure en català gràcies a les classes que oferia l'Obra Cultural Balear. A vegades hi venien Francesc de Borja Moll i Josep Maria Llompart. Gràcies a aquestes sessions, la meva vida es va transformar. Ens explicaven, moderadament, la situació del país. Ningú en parlava. Tot era silenci", ha recordat l'escriptora davant els presents. "Aquestes classes em van eixamplar el món", ha manifestat.

Durant la cita, a més dels parlaments de la presidenta del Govern, Francina Armengol; la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; el president de l'Obra Cultural Balear, Joan Miralles; la representant d'Òmnium Cultural Natàlia Touzon, i l'amiga de Vicens, Pilar Arnau, s'ha inaugurat l'exposició Homenatge a Antònia Vicens, que repassa la seva obra. Després hi ha hagut un refrigeri i glosada amb Cati Eva Canyelles, vinculada amb les peces de l'exposició.

La trobada d'amics i admiradors d'Antònia Vicens ha coincidit amb la cloenda del monogràfic que li ha dedicat la Fundació Mallorca Literària aquestes darreres setmanes, amb una representació de l’espectacle Paraula roent al teatre Principal de Palma.

Natàlia Touzon, Francina Armengol, Antònia Vicens, Joan Miralles i Catalina Cladera, a primera fila.
stats