Música
Cultura 10/03/2024

Anegats anuncia que posa punt i final

Acaben d'anunciar un nou disc, que es publicarà al maig, i aquest estiu faran una gira de comiat

ARA Balears
2 min
Anegats filen una nit plena de records

PalmaAnegats ha anunciat que baixarà dels escenaris per sempre, però sense privar-se de res: acaben d'anunciar un nou disc —que es publicarà al maig d'enguany— i aquest estiu faran una gira de comiat. Així ho ha informat Diario de Mallorca i ho ha pogut comprovar l'ARA Balears. Segons han explicat fonts del grup, volen posar punt final a la seva trajectòria "amb un regal per als fans". D'aquesta manera, aquests rockers serverins conclouen la seva carrera amb l'adeu "definitiu a la banda" 20 anys després de la publicació del seu àlbum debut, Illenc, i després d'haver publicat deu discos.

Els inicis es remunten a l'estiu del 1993 a l'institut de secundària IES Mossèn Alcover de Son Servera quan els integrants del grup varen decidir formar Anegats. Varen triar aquest nom com a símbol de la rebel·lia i l'idealisme que corria per les seves venes, i des del primer moment varen decidir fusionar el rock d'essència nord-americana dels anys noranta amb una compromesa denominació d'origen illenc. Deu anys després d'aquell estiu màgic per al rock de les Illes, el 2003, Anegats varen decidir enregistrar la primera maqueta.

El d'ara, però, no és el primer adeu d'aquesta banda de rock mallorquina, influïda en els seus orígens per U2 i Nirvana, Sopa de Cabra o El último de la fila, segons expliquen ells mateixos a la seva pàgina web. S'acomiadaren dels escenaris temporalment amb un treball ambiciós: una orquestra de més de vint músics els acompanyà en una sèrie de concerts. D'aquests concerts, se'n derivà El fil d'Ariadna (2014), i un documental de la seva carrera.

La discografia d'Anegats es completa amb Retorn Vol. II (2022), Retorn Vol. I (2021), Ànima niu (2019), el ja esmentat El fil d'Ariana (2014), Brou — Es directe (2013), Prova i error (2011), Paraules (2009), Caminar entre gegants (2007), Mons diferents (2005) i Illenc (2004). Aquest 2024 publicaran el seu darrer disc i diran l'adeu definitiu perquè, tal com deien en alguns dels seus èxits, encara que "sa carretera no acabi mai", ara, sí que sí, per aquests "herois" del rock mallorquí "el missatge és clar".

stats