Cultura 05/11/2019

Andrea Motis obre l'Alternatilla Jazz Festival amb un concert al Principal de Palma

Del 21 de novembre al 8 de desembre, hi haurà 13 concerts en diferents municipis de Mallorca i Menorca

E. N.
1 min
Andrea Motis obre l'Alternatilla Jazz Festival amb un concert al Principal

PalmaL'Andrea Motis Band donarà el tret de sortida al festival de jazz Alternatilla el 21 de novembre al teatre Principal de Palma amb un concert que ja ha penjat el cartell d'"exhaurides les entrades". Aquest serà el primer concert dels tretze que ha preparat l'Alternatilla Associació Cultural per a aquesta edició, dedicada a Portugal. Així, la cita s'endinsarà en el panorama jazzístic portuguès i el posarà en contacte amb l'ecosistema balear i espanyol.

Els altres artistes convidats de Portugal són Ricardo Toscano Quartet, Joao Barradas Grup, The Rite of Trio i Maria Joao Grup i Mano a Mano & Marta Garrett. Des de la Península venen Andrea Motis i Bruno Calvo Quartet; des de Mallorca, Glissando Big Band; i des de Menorca, Clara Gorrias Quartet. A més, hi haurà tres concerts 'ménage à jazz' que uneixen artistes de diverses procedències. Les localitzacions a Mallorca són Algaida, Campos, Esporles, Inca, Llucmajor, Muro, Palma, Porreres, Pollença, sa Pobla, Sant Llorenç des Cardassar i Santa Margalida; i a Menorca, Maó.

Activitats paral·leles per a persones en risc d'exclusió social

A més dels concerts, hi ha programades 25 activitats paral·leles en què participaran instituts, escoles i entitats que treballen amb persones en risc d'exclusió social. L'objectiu fonamental d'aquesta proposta és "contribuir a la integració social i fomentar la convivència entre famílies, grups escolars i públic general amb persones de grups amb risc d'exclusió social o en situació econòmicament, culturalment o socialment desfavorida", argumenta l'associació.

Així mateix, l'Alternatilla reserva un mínim del 10% de l'aforament per a grups desfavorits o en risc d'exclusió, a associacions de caràcter social i entitats escolars, entre d'altres. A aquests grups se'ls ofereixen entrades gratuïtes.

stats