Cultura 07/06/2022

Amaia Arrazola, Toni Galmés, Nívola Uyá, Olga de Dios i Canizales, entre els autors convidats al festival Tinta Il·lustre de Rata Corner

El claustre de Sant Domingo d'Inca acollirà aquest cap de setmana la programació de la quarta edició d'aquesta trobada de l'àlbum il·lustrat

2 min
Imatge d'una activitat d'una edició anterior del Tinta Il·lustre.

PalmaAmaia Arrazola, Olga de Dios, Nívola Uyá i molts altres dibuixants i il·lustradors de llibres infantils seran a Mallorca aquesta setmana, en el marc del festival Tinta Il·lustra de Rata Corner, que es farà al Claustre de Sant Domingo d'Inca. La programació, que inclou presentacions de llibres, tallers i contacontes, comença divendres, 10 de juny, i dura fins diumenge.

Aquesta és la quarta edició del festival de l’àlbum il·lustrat i el llibre infantil. Alguns autors que passaran per Inca són Olga de Dios, coneguda per ser l’autora de Monstruo Rosa i Leotolda, entre d’altres àlbums, traduïts en 14 idiomes; el tàndem format per Xavier Salomó i Meritxell Martí, autors de desenes de llibres entre els quals destaquen La maravellosa i horripilant casa de la iaia (Combel) i Sunakay (Flamboyant), que acaba de guanyar el segon premi al millor llibre infantil i juvenil editat al 2021 concedit pel Ministeri de Cultura; l’il·lustrador xilè OyeMathia; Amaia Arrazola, coneguda pels seus murals i llibres il·lustrats, que presentarà el seu primer àlbum il·lustrat Simón.

Els de Rata no s'obliden dels autors locals. Hi serà Canizales, que farà un taller sobre la posidònia; Nívola Uyá, que presentarà el seu nou àlbum Asali y la leyenda del Baobab; Pato Conde, que presentarrà Martí Maduixa d’Aina Zuazaga, i Maribel Castells, que mostrarà Anem a caçar mòpies, juntament amb M. Magdalena Amengual, també autora del llibre, un dels infantils més venuts per Sant Jordi.

També es faran diferents tallers d’il·lustració amb Melicotó, Il·lusions Efímeres o Taller 16. Totes les activitats són gratuïtes. El festival és una iniciativa de Rata Corner, que té el suport de l’Ajuntament d’Inca i Innside By Melià.

Jornades professionals a Palma

Gràcies a la col·laboració amb l'Hotel Innside Palma Center (carrer de Font i Monteros 23, Palma), divendres, 10 de juny, hi haurà unes jornades professionals (estudiants, il·lustradors/es, editors, escriptors…). S'han programat masterclasses de Xavier Salomó i Meritxell Martí, Toni Galmés i OyeMathias. A més, els interessats es poden inscriure en un speedmeeting amb els editors Patricia Martín (Flamboyant), Sofia Moisés (Nova Editorial Moll) i Sebastià Marí (Disset). L’entrada és gratuïta, però amb inscrició prèvia a la web del festival.

stats