Cinema
Cultura 26/08/2022

Àlex Monner, Marc Clotet, Maria Ripoll i Ruth Llopis, entre els convidats al FICME

A la trobada de cinema, que tindrà lloc entre els dies 8 i 12 de setembre, també hi acudiran noms de proximitat com el menorquí Lluís Marquès i el mallorquí Jaume Carrió

ARA Balears
2 min
Una de les projeccions que es an fer durant l'edició de l'any passat del Festival Internacional de Cinema de Menorca.

PalmaÀlex Monner, Judith Colell, Maria Ripoll, Marc Clotet, Gracia Querejeta, Ruth Llopis, Jaume Carrió i Lluís Marquès: aquests són alguns dels noms propis de la setena edició del Festival Internacional de Cinema de Menorca (FICME), que es farà del 8 al 12 de setembre i en el qual hi ha programats cinc llargmetratges i dotze curts, entre els quals destaquen les produccions signades pel talent balear.

La inauguració serà el 8 de setembre al Castell de Fornells i el mestre de cerimònies serà l'actor Marc Clotet. Precisament, per donar el tret de sortida s'emetrà un dels plats forts del festival: Costa Brava, Líbano, de Mounia Akl. En la mateixa jornada inaugural es presentarà el curtmetratge Un parell de cançons després, dels directors Jaume Carrió, autor de Woody & Woody, guanyador del Goya a Millor Curtmetratge d'Animació 2018, i l’artista visual Joan Aguiló.

El divendres 9 de setembre el cinema Es Moix de Ciutadella acollirà l’estrena mundial de Desletargia, del director menorquí Pep Salvador. A Ciutadella també es projectarà la pel·lícula familiar Bon dia, Món, que és un passeig per la natura, amb un taller previ a càrrec de Per la Mar Viva. 

El dissabte 10 de setembre es durà a terme la taula rodona Cinema per canviar el món, en la qual participaran la cineasta Judith Colell, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català i directora, entre d’altres, de títols com 53 días de invierno, Elisa K i la recent 15 horas; Carles Bover, director i productor de Gaza, Goya 2019 a Millor Curtmetratge Documental; Maria Ripoll, una de les realitzadores que ha signat produccions com Ahora o nunca, No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas, Vivir dos veces i la recent Nosotros no nos mataremos con pistolas; l’actor Àlex Monner, que ha actuat a Los niños salvajes i La próxima piel, i la directora Gracia Querejeta.

El mateix dissabte, l’actriu menorquina Ruth Llopis presentarà al parc del Freginal la sessió de curtmetratges amb accent illenc Balears en curt, i l’actor i director Macià Florit presentarà els de Talent jove. El diumenge 11 de setembre serà el torn de Pau Enric Sierra, codirector de Bee or not Be, i el dilluns 12 de setembre Miquel Àngel Marquès presentarà el seu curt Zama. L’actor Àlex Monner s’encarregarà de presentar Mediterráneo, la pel·lícula que tancarà la setena edició del Festival Internacional de Cinema de Menorca.

Programació del Festival Internacional de Cinema de Menorca.
stats