Cultura 13/12/2020

Albert Camus, protagonista d'una conversa entre l'escriptor David Trueba i la periodista Marga Vives

El CaixaFòrum de Palma acollirà la trobada, que té com a finalitat donar a conèixer als mallorquins les Trobades & Premis Mediterranis Albert Camus de Menorca

Ara Balears
1 min
L'UNED oferirà un curs sobre el menorquí Albert Camus en el 60è aniversari de la seva mort

PalmaLes Trobades & Premis Mediterranis Albert Camus de Menorca arriben a Mallorca de la mà de la Universitat de les Illes Balears (UIB). Aquest dilluns, el Caixa Fòrum de Palma serà el lloc on els mallorquins podran descobrir què és i quina és la missió d'aquest encontre bianual que es fa a Menorca, concretament a Sant Lluís. L'acte començarà a les 18.30 hores.

Per tal de donar a conèixer aquest projecte cultural, iniciat l'any 2017, s'ha organitzat un debat entorn d'una de les principals reflexions de Camus: L'art com a mitjà de commoure. Parlaran sobre aquesta idea el director cinematogràfic i escriptor David Trueba, que conversarà amb la periodista menorquina Marga Vives, d'IB3 Ràdio. A més, el promotor i impulsor de les Trobades & Premis Mediterranis Albert Camus de Menorca, l'ex minstre espanyol d'Afers Exteriors Miguel Ángel Moratinos, serà a la trobada al CaixaFòrum i parlarà sobre aquesta proposta camusiana iniciada el 2017.

En el seu discurs d'acceptació del premi Nobel, Camus va dir el següent: "L'art no és una diversió solitària, sinó un mitjà per commoure la majoria dels homes en oferir-los una imatge privilegiada dels sofriments i les alegries comunes". L'organització de l'acte considera important tenir en compte aquestes paraules.

A la trobada s'espera que hi siguin i hi intervinguin, Llorenç Huguet, rector de la UIB; Joana Maria Seguí, vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta de la UIB; Miguel Ángel Moratinos, promotor d'aquestes jornades, i la seva directora, Sandra Maunac. Després de les intervencions i la conversa camusiana, l'acte es tancarà amb un concert del quartet de corda de l'Orquestra de la UIB.

stats