Cultura 21/06/2021

Així serà l'actuació de Sidonie, la prova pilot sense distàncies de seguretat i amb el públic dret

L'organització vol que l'experiència de dia 25 de juny sigui el més semblant possible a les d'abans de la pandèmia

2 min
Mallorca Live Festival 2019

PalmaEls requisits per anar al concert de Sidonie en el marc del Mallorca Live Festival aquest divendres, 25 de juny, seran haver rebut la pauta completa de vacunació en els vuit mesos previs al concert, o almenys una dosi d’una vacuna contra el covid-19 amb més de 15 dies d'antelació i menys de quatre mesos abans del concert. En cas de no haver rebut cap dosi de la vacuna, s'haurà de presentar una prova d’haver patit la malaltia més de 28 dies abans i fins als sis mesos anteriors al concert. Si l'assistent no ha patit la malaltia, haurà de presentar un test d’antígens negatiu realitzat en les 48 hores anteriors al concert o el d'una PCR negativa en les 72 hores anteriors al concert.

En qualsevol d’aquestes tres condicions s’haurà de presentar alguna documentació oficial com el Certificat Digital Covid (CDC) que ho demostri. Des del festival han advertit que "aquests requisits són tant per al públic com per a totes les persones que accedeixin al recinte el dia del concert: staff del festival, els artistes i el seu equip, treballadors i proveïdors externs i periodistes acreditats", entre altres.

Independentment de complir les condicions, si qualsevol dels assistents presenten símptomes compatibles amb el covid o han estat en contacte amb un cas confirmat des de les 72 hores anteriors al concert no podran assistir al concert i se li retornarà l’import íntegre de la seva entrada.

La idea és que l'experiència del concert de Sidonie sigui el més semblant possible als que es feien abans de l'esclat de la pandèmia, amb el públic dret i sense distàncies de seguretat. L'aforament serà d'un màxim de 5.000 persones a la pista, sense divisió per sectors.

La millor manera de certificar els requisits que es demanen per poder assistir al concert és presentar el nou Certificat Digital Covid, que es pot aconseguir a través d'IB-Salut. Igualment, amb la documentació oficial de la vacuna o els resultats de les proves diagnòstiques també es podrà accedir al recinte.

Mesures indispensables

Malgrat tot, hi ha algunes mesures que s'han de continuar respectant. Així, l’ús de màscara quirúrgica serà obligatori en tot moment; l'organització en donarà una de gratuïta a l’entrada al concert. A més, el consum de beguda solament serà permès si s'està assegut en el bar del recinte, un espai diferenciat de la zona del concert amb aforament limitat.

Objectius

Els objectius d'aquesta prova pilot són assajar esdeveniments de major aforament i sense distància de seguretat, així com les mesures necessàries per a dur-los a terme. A més d'implantar un model de certificació sanitari propi del Govern per a l’accés de públic als esdeveniments massius.

On es fan tests d'antígens gratuïts?

Com que el Govern és un dels impulsors d'aquesta prova pilot, facilitarà la realització dels tests d’antígens de manera gratuïta a tots els assistents al concert que el necessitin. Els interessats se'l podran fer dijous 24 i divendres 25 de juny de 8.00 a 19.30 h en els centres Covid Express de Mallorca que estan situats a Son Dureta (Palma), Museu del calçat (Inca) i Manacor, a Via Palma, 140. Qui vulgui la prova haurà de presentar l’entrada del concert i el seu DNI. Allà se’ls proporcionarà un document acreditatiu del resultat de la prova negativa, que tindrà validesa exclusivament per a l’accés al concert.

stats