Societat 21/06/2021

El Govern farà una prova pilot de l'oci nocturn al Mallorca Live Festival el 25 de juny

També es farà una prova paral·lela a Eivissa el mateix dia

2 min
Imatge de la quarta edició del Mallorca Live Festival

PalmaEl portaveu del Govern balear, Iago Negueruela, ha anunciat aquest dijous que l'Executiu farà dues proves pilot paral·leles per reobrir l'oci nocturn a les Illes. Una serà al Mallorca Live Festival, al concert de Sidonie del 25 de juny, i l'altra, a Eivissa, el mateix dia i també a un espai a l'aire lliure. Segons ha informat el Diario de Ibiza, la Asociación de Ocio de Ibiza (AOI) ha confirmat que l'esdeveniment es farà al Hard Rock Hotel Ibiza amb la festa Children of the 80's.

"Farem aquesta prova a l'aire lliure, però sense concerts a taula", ha explicat Negueruela, qui ha avançat que "els assistents podran estar drets, però amb la mascareta posada en tot moment". Tant la prova de Mallorca com la d'Eivissa "han de marcar la desescalada de l'oci nocturn" i per això hauran de ser "el més semblant al que és l'oci, amb menys restriccions". A hores d'ara, el Govern treballa en els protocols que es preveuen aplicar per fer ambdues proves pilot.

Sobre l'elecció del Hard Rock Hotel Ibiza com a escenari de la prova a les Pitiüses, Negueruela ha assenyalat que "ha estat la mateixa associació qui ho ha triat de manera pactada i consensuada, i ha fet la proposta al Govern", que l'ha acceptat. Quant al Mallorca Live, el conseller ha argumentat que avui horabaixa "s'ha acabat de tancar" la decisió, que ja s'havia treballat des de feia dies amb la intenció de reobrir també el "sector tant dels espectacles culturals com dels concerts".

Cal recordar que aquest dimarts el Ministeri de Sanitat va traslladar als governs autonòmics un document de recomanacions en matèria de restriccions sanitàries. Entre aquestes, hi ha l'opció de reobrir les discoteques fins a les dues de la matinada a les comunitats que tinguin una incidència per davall dels 50 casos per cada 100.000 habitants o en el cas que arribin a una taxa de 150 casos com a màxim, però mostrin una tendència a la baixa molt clara.

stats