Agenda cultural
Cultura 04/06/2021

Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

ARA BALEARS
4 min
Una de les escenes de ‘Siau benvingut’.

‘Siau benvingut’

Alexandre Ballester

Cada any, quan arriba setembre, un rodamon vell i cansat de la vida es fica en una casa d’estiueig mallorquina de gent rica, sense que ningú ho sàpiga, per passar-hi l’hivern fins que hi tornin els senyors. Enguany, però, hi arriba acompanyat. Amb l’obra Siau benvingut, l’escriptor i dramaturg Alexandre Ballester (1933-2011) va fer un exercici dramatúrgic molt avançat al seu temps. En el seu estil es poden veure influències de Samuel Beckett, Albert Camus i Antoine Artaud, però només amb la mirada actual s’entreveuen ressonàncies formals molt més pròximes. Tot això ho fa des d’un teatre senzill, popular i costumista, que acaba teixint una obra complexa i rica a molts nivells. És una coproducció de l’Ajuntament de sa Pobla i l’Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Illes Balears (ATAPIB).

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dissabte, dia 5 de juny, a les 19 hores. 15 euros.

TEATRE

‘Commedia...’

Centre d’Adults

Any 2020. Un poble desconegut, un personatge misteriós, conegut com el Magnífico., i una pandèmia mundial. Commedia all’improvisso Sennior es basa en la comèdia dell’arte italiana i tracta des de l’humor els temps que ens han tocat viure, marcats pel covid-19.

Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n). Dissabte, dia 5 de juny, a les 19 hores. 5 euros.

‘El bon policia’

Teatre el Maldà

Una comèdia d’embolics on dos bons homes, per sobreviure, es veuen abocats a situacions hilarants que posen en evidència els prejudicis socials i l’arbitrarietat de la justícia. Josep, un personatge innocent i mancat de prejudicis, accepta una feina de policia per mantenir la seva particular família, formada pels seus fills i el seu bon amic Anton. La companyia Teatre el Maldà adapta aquest clàssic de Santiago Rusiñol.

Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. Palma). Dissabte 5 a les 20 h i diumenge 6 a les 19 h. A partir de 14 euros.

‘Amarg’

Rafel Gallego

Amarg relata la darrera nit de Federico García Lorca, abans de ser afusellat. Aquesta és també la història de tots els represaliats, els perseguits o els torturats per pensar o ser diferents, i la d’aquells avançats al seu temps que decidiren viure lliures i ho pagaren car. Lorca va ser, i és també en aquesta peça, un conjunt de tot plegat. Una ànima llibertària en un món fosc, en un entorn opressor i bàrbar. És una obra de Rafel Gallego, dirigida per Josep Ramon Cerdà i interpretada per Núria Fiol, Ona Borràs i Marina Nicolau. La música en directe és a càrrec de Nailé Sosa. 

Centre Cultural Sa Congregació (carrer Rosari, 25. Sa Pobla). Dissabte, 5 de juny, a les 19 hores. 5 euros.

‘Paradís’

Sergio Baos

Una obra contada per les quatre veus protagonistes del relat: Joana, el cap pensant del pla; Sebastià, el capellà víctima a priori d’aquesta estratègia; Pepe, la mà executora, i Kevin, el fill de Joana i Pepe i objecte principal del pla. Sense ell res no és possible, tot i que no sap ben bé com ha arribat a trobar-se en el centre de la història. Tanmateix, Paradís és una història contada per un sol actor que desenvoluparà els quatre personatges que van relatant aquesta història còmica des de quatre punts de vista diferents. L’autor del relat i intèrpret és Sergio Baos, mentre que Xavi Núñez s’encarrega de la direcció.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Divendres, dia 11 de juny, a les 19 hores. 15 euros.

MÚSICA

‘Soc feliç’

Dàmaris Gelabert

Una preciosa història sobre allò que ens fa feliços, sobre l’amistat, l’entrega als altres, els camins equivocats que cal redreçar i, sobretot, l’amor al teatre. Un homenatge a les arts escèniques, com ara la música, el circ, els titelles, la dansa i la màgia del teatre, on tot és possible.

Auditori d’Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca, 3). Dissabte, dia 5 de juny, a les 18 hores. 12 €.

‘Roger Pistola i Ombra’

‘Quart Creixent’

Roger Pistola presenta a l’aire lliure i a ca seva el disc llançat l’any passat per Bubota, titulat Quart Creixent. Estarà acompanyat per Esteve Huguet, a la guitarra; Joan Vila, teclats i veus; Simó Femenies, baix i veus; i Àngel Rios, a la bateria. La banda d’indi-rock Ombra treballa en el seu tercer àlbum, del qual ja es poden escoltar alguns senzills i que mostren la maduresa del projecte. El concert coincideix amb les fires i festes manacorines.

Parc municipal de Manacor (carretera de Manacor-Portocristo). Dissabte, 5 de juny, a les 20.30 h. Reserves a mallorcatickets.com.

ALTRES

Fira del Llibre

39a edició

L’edició 39 de la Fira del Llibre, organitzada pel Gremi de Llibreters de Mallorca, torna al passeig del Born de Palma en les dates habituals. Serà fins al 13 de juny, en horari de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores. Hi haurà dos escenaris, un més proper a la plaça de les Tortugues i l’altre a la de la Reina, on es faran 65 activitats culturals. A més, es preveuen 51 signatures de llibres.

Passeig del Born de Palma. Des de dissabte, dia 5 de juny, fins diumenge 13. Gratuït.

‘Germanies. 500 anys’

Francesc Rotger

El periodista, historiador i col·laborador de l’ARA Balears Francesc Rotger presentarà la visió que han anat transmetent al llarg de la Història el teatre, la literatura i el cinema sobre les Germanies i altres revoltes de caràcter popular. També explicarà com s’han manifestat aquests esdeveniments en diversos discursos polítics i com han arribat fins a l’actualitat.

Biblioteca Municipal / Rectoria vella de Vilafranca de Bonany (passeig de la Rectoria Vella, 10). Dijous 10 a les 20 h. Gratuït.

stats