ART URBÀ

Saladina i pintura en viu Per Can Picafort

La segona edició del Saladina Art Festival es duu a terme avui i demà

Saladina i pintura es mesclen aquests dies a Can Picafort en la segona edició del festival d’art urbà del poble. Els artistes ja fa dies que fan feina en les seves obres de gran format: pinten façanes de cases particulars, hotels i transformadors.

Per a l’edició d’enguany, hi han convidat cinc artistes que fan quatre intervencions. Un d’ells és el col·lectiu Soy Byg format, amb Patricia Bolinches i Luis García, de València i Madrid, dos dissenyadors gràfics que intervenen un transformador situat devora la biblioteca fent un particular homenatge a Joan Brossa, un cal·ligrama que amaga un missatge amagat. Un altre artista convidat és el ceramista mallorquí Jaume Roig, que, en el festival més multidisciplinari, intervé en una part de l’hotel Dunes Platges amb una composició de ceràmica.

A la plaça Cervantes hi ha la instal·lació de Mohamed Lghacham, qui, mitjançant la tècnica de pintura figurativa, fa que d’enfora el mural sembli una foto, però quan la mirada s’hi acosta es veuen clarament les pinzellades amples tipus impressionista. L’artista ha plasmat una estampa infantil familiar treta d’una fotografia real de les persones de la casa particular que intervé, situada a primera línia de poble. I també participa en l’esdeveniment el mallorquí Sath (Sandro Thomàs), qui pinta el transformador de la plaça Major on fan el mercat a l’hivern: la pintura d’una nina i un ocell que vol prendre el vol mitjançant llenguatge pictòric.

L’organitzador del Saladina Art Festival és l’artista local Joan Aguiló, que mira amb gola els seus companys, ja que enguany ha hagut de deixar els pinzells per la gestió: “L’any que ve tornaré a pintar, en tenc moltes ganes”, assegura. Aguiló és el promotor i director artístic que, amb el suport de l’Ajuntament de Santa Margalida, ha aconseguit transformar la fesomia de Can Picafort en “un festival destinat als residents, malgrat que el consumidor és universal i els estrangers ho veuen amb molt bons ulls”, diu.

Aguiló té nous projectes en marxa, “dos que em fan especial il·lusió: una intervenció a l’Albufera per commemorar el 30è aniversari del Parc Natural, el primer que hi va haver a Mallorca, i una sortida a l’Índia amb la Fundació Vicente Ferrer amb deu artistes més de Mallorca”.

Al marge dels murals, s’han organitzat una sèrie d’activitats que es duran a terme entre avui i demà. A partir de les 17 hores d’avui hi haurà els concerts de Damià Oliver, Versiona Dos i The Oceans; i a partir de les 20 h, un correfoc. Demà a partir de les 9 h del matí, es farà una mostra d’art amb diferents artistes de les Illes i teatre infantil a càrrec del Teatre Sans, un taller infantil, pintura en viu i foodtrucks.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF