El PP i el Govern voten junts per retardar l'auditoria al Museu de Mallorca

La investigació que proposava Podem hauria paralitzat tant el traspàs de competències al Consell com la designació d'un nou director

Podem ha presentat aquest dimarts al Parlament una Proposició No de Llei (PNL) que, entre d'altres punts, demanava aturar tant el traspàs de competències del Govern al Consell com la designació d'un nou director fins que el Govern no hi hagués fet una auditoria completa. El partit morat, com ha explicat la diputada Laura Camargo al ple del Parlament, volia que s'analitzàs completament i independent els darrers quinze anys de vida de la institució pel que fa a la gestió econòmica, la plantilla i la gestió i conservació del fons museístic.

Podem ha denunciat aquest dimarts a la cambra, el mal estat de l'emmagatzematge i la gestió del fons del museu ha fet malbé diverses peces, tal com va publicar en exclusiva l'ARA Balears. El ple del Parlament ha acceptat la majoria de punts de la proposta de Podem, entre ells el de fer una auditoria. Tot i així, tant els partits del Pacte, el PSIB i MÉS, com tota l'oposició, inclòs el PP, s'han oposat a condicionar el traspàs de competències i la selecció del director a aquest procés d'avaluació externa.  Actualment, el Museu de Mallorca depèn del Govern balear i no té director, però té iniciats els processos administratius per passar a dependre del Consell de Mallorca i per seleccionar director.

Tot i així, la major part de la PNL de Podem ha estat acceptada i el Parlament ha instat el Govern a augmentar el pressupost del Museu, a modernitzar-ne la gestió, a dotar-lo de més recursos humans i a augmentar-ne el pressupost. 

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF