Música per celebrar l'expressió lliure

Més de 40 grups i 8.000 assistents s'han unit aquest diumenge al Palma Arena en un clam conjunt en favor de la diversitat i el dret fonamental de la paraula

Més 400 persones i tres mesos de preparació en resposta a la mesura de l'atac sofert per Valtonyc per expressar-se amb llibertat. Més de 8.000 persones i un ambient festiu, amb gent de tot tipus i edats diferents celebrant la iniciativa. El suport altruista de més de 40 grups de tot l'Estat (Andalusia, Catalunya i el País Basc, entre d'altres) ha resultat un crit comú per la diversitat i el dret fonamental de la paraula.


Ja al migdia les coes per comprar els tiquets eren ben llargues, com correspon a qualsevol concert d'èxit. Els plats forts començaven prest, abans de les 14 h. Maria del Mar Bonet i Borja Peñalba han interpretat alguns dels temes més emotius del repertori de la cantautora, cançons que es varen compondre en contra del govern franquista, com ara 'Què volen aquesta gent?', que ha animat el públic a cantar, alçar les mans enlaire i fer un llarg aplaudiment.

Els ha seguit Daniel Higiénico, que ha regalat tota la seva energia a uns assistents que, tot i l'hora, ja tenien ganes de ballar. Entre les cançons ha fet al·lusió a Valtonyc i els refugiats.
 
Anegats, que s'han tornat a reunir després de quatre anys i que a l'octubre gravaran un nou disc, també han tingut el seu moment de protagonisme. A les 16 h, el grup de Son Servera expressava que avui era un dia "per passar a la història". La Gran Orquesta Republicana, amb Javi Vegas al capdavant (i també de l'associació Acallar, organitzadora de l'acte), amb la seva versió de l''Estaca', ha fet botar molt el públic. A les 18 h ja havien arribat pràcticament tots els assistents. A l'horabaixa ha augmentat la intensitat amb el rap de Toteking i Kase.O i el rock de Gatibu i Berri Txarrak.
 
El plat fort del dia ha estat Antònia Font, que després de cinc anys ha decidit unir-se de nou exclusivament per a aquest concert. Han declarat que no han assajat, però que consideren molt necessari donar suport a la causa, ja que el pitjor que pot passar és que, per casos com aquest, els músics joves arribin a autocensurar-se.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF