CALENT I FRED
Cultura 24/04/2016

Càntera amb verdura i safrà

La recepta de Miquel Calent

Miquel Calent
1 min
CÀNTERA AMB VERDURA I SAFRÀ  INGREDIENTS
Ingredients
  • Una càntera d’1 quilo
  • Dues cebes
  • Quatre alls
  • Quatre tomàtigues de ramellet
  • Un manadet de grells
  • Un manat de bledes
  • Un manat d’espinacs
  • Dues carxofes negres
  • Ametlles torrades
  • Palo
  • Vinagre
  • Aigua
  • Sucre
  • Aire de safrà
  • Sal, pebre bo i oli d’oliva
Preparació

Netejam i filetejam la càntera. En llevam les espines amb l’ajuda d’unes pinces i la tallam a bocins. La marcam a la planxa tres minuts només per la banda de la pell i l’acabam al forn a 200 graus tres minuts més. Feim un sofregit ben melós amb els alls filetejats, la ceba tallada a juliana i la tomàtiga de ramellet ratllada. Quan sigui ben untós, hi anam afegint la resta de verdures seguint l’ordre invers a la seva facilitat de cocció. Cal cuidar el temps, ja que ens interessa que quedin grenyals.

Per acabar, hi posam un parell d’ametlles mallorquines torrades i fetes bocins amb el ganivet. Feim una barreja de palo, aigua, vinagre i sucre. Ho deixam reduir fins que agafi una textura de caramel lleuger. Per muntar el plat, posam una cullerada de verdura; al damunt, uns trossos de càntera; al voltant, un cordó de reducció i, per acabar, un nigul d’aire de safrà. Bon profit!

stats