Cultura 26/08/2021

10 propostes culturals per al cap de setmana: de l'Ésdansa al Galacticat

La música a Figueres i la poesia a Premià de Dalt protagonitzen l'agenda dels pròxims dies

Júlia Claramunt
1 min
L'obra de teatre 'El bon policia'

BarcelonaAquest cap de setmana el Galacticat, l'Ésdansa, Les Nits d'Acústica i l'Eufònic acaben les respectives edicions. També es pot visitar l'exposició Rock viu al Palau Robert o anar a veure El bon policia al Maldà. Us proposem 10 plans culturals per divendres, dissabte i diumenge.

1.

Les Nits d'Acústica a Figueres

Del 26 al 28 d’agost tornen Les Nits d'Acústica de Figueres, la versió adaptada als temps pandèmics del Festival Acústica: una vintena de concerts a l’aire lliure, mascareta obligatòria, públic assegut, separació entre unitats afectives i aforaments limitats. Divendres hi actuen Manel, Macaco, Oques Grasses, Ginestà, Marcel i Júlia i Xiula; dissabte serà el torn de Zoo, Nathy Peluso, Guillola, Magalí Sare & Sebastià Gris, l’Orquestra Di-Versiones, Els Pets i Ovidi 4 amb Toti Soler. 

Del 26 al 28 d'agost

2.

Galacticat, a Tàrrega

La Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent, el Galacticat, que se celebra a Tàrrega, encara la recta final. Durant el cap de setmana, el festival rebrà la visita d’alguns dels directors i actors protagonistes dels més de 150 curts i llargmetratges que han convertit Tàrrega en l’epicentre del cinema fantàstic i de terror durant la vuitena edició de la mostra. The clearing, Zebra girl, Odysee, Ordinary creatures, The beach house, Loop i The invocation of Enver Simaku són alguns dels llargmetratges que es podran veure aquest divendres, dissabte i diumenge. 

Fins diumenge 29 d'agost

3.

'El bon policia', al Maldà

El Teatre Maldà és dels primers a iniciar la temporada 2021-22 amb El bon policia, una comèdia de Santiago Rusiñol del 1905 que Ricard Farré i Arnau Puig han adaptat creant una dramatúrgia pròpia. Es tracta d’una peça que parla sobre els perjudicis socials, l'arbitrarietat judicial o la llibertat de viure amb qui i com es vulgui, i que, malgrat la distància temporal, posa en escena situacions que són d'extraordinària actualitat. 

4.

'Rock viu', al Palau Robert

Fins al diumenge 5 de setembre es pot visitar l’exposició Rock viu, dedicada a l’obra del fotògraf Xavier Mercadé, que va morir aquest dilluns. Rock viu: Quatre dècades de rock a Catalunya (1984 - 2020) recull les instantànies recopilades a l'especial Enderrock 300, en què apareixen artistes com David Bowie, Rosalía, Love of Lesbian, Beyoncé, Manel o els Rolling Stones, que aquesta setmana han perdut també el seu bateria, Charlie Watts.

Fins al 5 de setembre



5.

L'Eufònic, a les Terres de l'Ebre

Aquest cap de setmana l’Eufònic, el festival d’arts sonores, visuals i digital-performatives a les Terres de l’Ebre, arriba a la seva fi. Entre les diferents propostes, divendres es podrà escoltar Joan Miquel Oliver, Dani i Violeta Tello Grau. Dissabte es podrà gaudir de l’espectacle audiovisual immersiu de Playmodes i el Quartet Brossa, i diumenge actuarà Barba Corsini i Carles Viarnès i Glòria Ros.

Fins diumenge 29 d'agost

6.

'La sala de cristal', als cinemes

Després de rebre el premi del públic al Festival de Cinema Alemany, aquest divendres arriba a la pantalla gran La sala de cristal. El film se situa a l'Alemanya de l'any 1945, just abans del final de la Segona Guerra Mundial. L'Anna i el seu fill d'11 anys, el Fèlix, fugen de Munic cap al camp. Mentre l'Anna pateix fent-se passar per una nacionalsocialista convençuda, en Fèlix se sent cada vegada més seduït per la propaganda i els seus partidaris. El muntatge es basa en els records de la infància del guionista Josef Einwanger.

7.

Ésdansa a les Preses

Amb el lema “Ballar i ballar” el festival Ésdansa celebra la 39a edició a les Preses (Garrotxa). Aquesta edició posa el focus en dos itineraris principals: d'una banda, l’itinerari Manuel Cubeles, amb motiu de l'any Manuel Cubeles, i de l’altra, l’itinerari de dansa i paisatge. L’esbart Sant Martí de Barcelona i l’esbart Marboleny posaran fi a aquesta edició el diumenge 29 d'agost. 

Fins diumenge 29 d'agost

8.

'Poetes sota la lluna' a Premià de Dalt

Can Vallerià (Premià de Dalt) acull aquest divendres la sisena edició del festival de poesia Poetes sota la lluna. El cap de cartell és Miquel Desclot, l’últim guanyador del premi Carles Riba i poeta de llarga trajectòria. Esteve Miralles, Asmaa Aouattah i l'espectacle poètic-musical Fantasies d'un vespre d'estiu, dirigit per Toni Oró, amb Ferran Martínez, Rafel Sala i Jordi Vidal, completen la programació.

9.

Farruquito a les Nits del Fòrum

Aquest cap de setmana es ballarà a les Nits del Fòrum, en què Farruquito presentarà l'espectacle Íntimo. Un artista que no només sap ballar, sinó també el que suposa créixer en una família d’arrels flamenques i endur-se l’art al tacó. Farruquito comptarà amb la col·laboració especial de Miguel Poveda, Duquende i Israel Fernández com a artistes convidats.

10.

Escher, a les Drassanes de Barcelona

El dibuixant, gravador i litògraf neerlandès M.C. Escher (1898-1972) protagonitza la primera d’un seguit de grans exposicions d’art internacionals a les Drassanes de Barcelona, que converteixen la seva sala gran en un nou espai expositiu. És una mostra interactiva, que reuneix més de 200 obres, entre les quals destaquen Mà amb esfera reflectant, Llaç i unió, Relativitat i Belvedere.

Fins al 26 de setembre

stats