Agenda cultural
Cultura 17/09/2021

Del Festival de Música Viva de Vic al Revela'T: 10 plans culturals per al cap de setmana

El Festival Còmic de Figueres, 'Dune' als cinemes i dansa a Montjuïc, cites per a aquests dies

Júlia Claramunt
1 min
'Ovelles', a la Sala Flyhard

BarcelonaAquest cap de setmana arrenca el Festival Moujuïc, el Mercat de Música Viva de Vic celebra la 33a edició amb els concerts més populars i Vilassar de Mar acull el festival de fotografia analògica Revela’T. Proposem 10 plans culturals per divendres, dissabte i diumenge. 

1.

Festival Moujuïc

Aquest cap de setmana neix el Festival Moujuïc, creat amb la voluntat d’apropar la dansa i les arts de moviment a tots els públics. Formen part de la programació les peces Cossoc, un duet de dansa creat per Magí Serra i Anamaria Klajnšček; Residència0, a càrrec del col·lectiu Llego Tarde; Roges, de la Cia. Miquel Barcelona, que recull testimonis de la Guerra Civil, i Tradere, una peça de Laia Santanach fruit d’un procés d’investigació sobre la tradició. A més, el Col·lectiu Symbiosi oferirà una peça breu per dia al Pati d’Armes. 

18 i 19 de setembre

2.

Mercat de Música Viva de Vic

El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) celebra la 33a edició recuperant la presencialitat i presentant una vintena de projectes per dinamitzar el sector. Entre les diferents propostes, la programació del MMVV inclou noms com Tribade, Oques Grasses, Balkan Paradise Orchestra, Enric Montefusco i Flashy Ice Cream, divendres, i Caïm Riba, Ana Tijoux, Zoo i Magalí Sare & Manel Fortià, dissabte, entre d’altres. 

Del 15 al 18 de setembre

3.

'Ovelles', al Teatre Poliorama

Ovelles, la comèdia escrita i dirigida per Carmen Marfà i Yago Alonso, torna al Teatre Poliorama del 15 al 30 de setembre. Biel Duran, Sara Espígul i Albert Triola interpreten tres germans de Barcelona que es troben per decidir què fer amb una insòlita herència: 512 ovelles. L’obra reflexiona en clau d’humor sobre la frustració d’una generació marcada per la crisi.

Del 15 al 30 de setembre

4.

Festival Còmic de Figueres

Figueres serà la seu del primer concurs de vídeos i mems humorístics en català, un dels actes més destacats del Festival Còmic. En total, la mostra programa cinc propostes gratuïtes, quatre de pagament i el concurs de vídeos i mems, que se celebrarà diumenge. Dissabte es podran escoltar els monòlegs de Carles Sans (Per fi sol!) i del col·lectiu El Soterrani; la companyia Leandre Clown oferirà l’espectacle Fly me to the moon, i la companyia Tot interpretarà Diàriament. 

Del 17 al 19 de setembre

5.

Festival Revela'T a Vilassar de Dalt

Vilassar de Dalt (Maresme) es converteix del 18 de setembre al 12 d’octubre en l’epicentre de la fotografia analògica. En el marc del festival Revela’T, s’hi han programat 38 exposicions sota el lema Universos propios, a les quals se n'hi sumen més d'una vintena repartides entre Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Mataró, Vic, Premià de Mar i Torroella de Montgrí, així com Cadis i Villanueva de la Serena (Extremadura). La programació aposta pel talent femení, amb exposicions d'autores estatals com Leonor Benito de la Lastra, Verónica Losantos, Aledys Rispa, Susana Blasco, Kati Riquelme i Montse Campins.

Del 18 de setembre al 12 d'octubre

6.

'Dune', als cinemes

Aquest divendres arriba als cinemes Dune, la primera part d'un díptic amb què Denis Villeneuve vol adaptar la novel·la de Frank Herbert (1920-1986). La pel·lícula narra la història de Paul Atreides, un jove que ha de viatjar al planeta més perillós de l'Univers per assegurar el futur de la seva família i el seu poble.

7.

Festival In-Somni, a Sarrià de Ter

Aquest cap de setmana Sarrià de Ter (Girona) esdevé l'escenari del festival internacional de música independent In-Somni. Dissabte hi actuarà La Inquisición i Crim, i diumenge s'hi podrà sentir Vinnie Kairos + Mad Phi & L’Home Estàtic, Flashy Ice Cream, Swit Eme i Doble & Hug Sound + Basement Band. 

8.

Per Amor a l’Hart, a l'Hospitalet

L’Hospitalet de Llobregat acull del 16 al 18 de setembre Per Amor a l’Hart, el festival de les arts de carrer. Entre les diferents propostes de més de 25 companyies escèniques, les nits de divendres i dissabte es podrà veure Los Galindos i el seu nou espectacle M.D.R. (mort de riure), una proposta de circ per a adults en què es juga amb la confusió entre realitat i ficció, risc i tendresa, i humor i amor. Divendres també destaca l'actuació de Du'k'to, que durà a l'Hospitalet l'espectacle de format mitjà Lume, en què es combina l'acrobàcia, el malabarisme i els xous aeris. 

Del 16 al 18 de setembre

9.

'Tot el que vull', a la Badabadoc

La creació de la directora, coreògrafa i ballarina Andrea Just, Tot el que vull, és una coreografia amb música en directe que reflexiona sobre les “possibles versions que es creen d’un mateix cada cop que prenem una decisió”. Quatre ballarines interpretaran la peça, transitant per escenes i moments emocionals que segueixen una cronologia basada en la vida d’una dona a partir de les seves vivències o records. 

Del 16 al 20 de setembre


10.

La Filharmònica de Viena a la Sagrada Família

L'Orquestra Filharmònica de Viena està duent a terme un cicle de concerts en què interpreta les simfonies completes d'Anton Bruckner endiverses catedrals i als principals temples de tot Europa. Aquest cap de setmana l'escenari escollit és la Sagrada Família de Barcelona, on es podrà escoltar la Simfonia n. 4, Romàntica, sota la batuta del mestre Christian Thielemann. El públic podrà assistir a la preestrena el 17 de setembre a la basílica, un dia abans del concert.

Dissabte 17 de setembre

stats