El menorquí Josep Maria Borràs competeix per ser el millor cuiner jove del món
Ja va ser guardonat amb el premi al millor xef d'Espanya i Portugal
PalmaEl xef menorquí Josep Maria Borràs, reconegut el novembre passat com el millor cuiner d’Espanya i Portugal, participa aquest dimarts i dimecres a Milà en la St. Pellegrino Young Chef Academy Competition, el certamen que triarà el millor cuiner jove del món. En total, hi competeixen 15 finalistes d’arreu del planeta, segons ha informat la Fundació Foment del Turisme de Menorca.
Borràs, natural de Maó i de 25 anys, ha estat preparat pel seu mentor, el també xef mallorquí Andreu Genestra, amb l’objectiu de fer un gran paper en aquesta prestigiosa cita gastronòmica. La seva proposta és un plat de mar i muntanya que uneix llagosta i garrí balear, una combinació que reivindica el producte local de Menorca i Mallorca. Aquesta recepta ja li va valer la victòria en el certamen peninsular l’any passat, i ara l’ha perfeccionada per afrontar el repte mundial.
Actualment, Borràs dirigeix la cuina dels hotels del grup Annua a Menorca i, el mes d’agost, va ser reconegut com a nou ambaixador de la Regió Gastronòmica Europea Menorca 2022, un títol que reforça el seu compromís amb la cuina de proximitat i la promoció del producte insular.