Ajuntament de Palma
Política Cort 09/04/2024

Un nou visor més complet per conèixer l'urbanisme de Palma

Cort ha activat l'eina amb informació més detallada sobre el desenvolupament urbà

2 min
Vista general de Palma.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha activat a la seva pàgina web el nou visor d'urbanisme, que permet l'accés a tota la informació urbanística de la ciutat. Tant els ciutadans com els professionals del sector poden fer servir una eina "àgil, ràpida, d'accés fàcil i amb informació molt més completa i detallada del planejament i desenvolupament urbà que l'anterior", segons el regidor d'Urbanisme de Cort, Óscar Fidalgo.

El visor permet accedir a les dades actualitzades de qualsevol zona o solar de la ciutat. "Inclou el Pla estructurant del 2023, mantenint les aportacions del Pla General del 98 i el Pla de reforma interior de la Platja de Palma del 2015, així com totes les modificacions adaptades al planejament", ha assegurat Fidalgo. Ofereix un accés integral des de qualsevol navegador a tots els instruments de planejament, com els plans parcials i especials, només clicant a qualsevol punt que es desitgi. "Té també capacitat per executar en temps real canvis immediats a la base de dades, ja que els mapes urbanístics es generen utilitzant un servei de mapes web que accedeix a una base de dades amb extensions per a dades espacials", ha especificat el regidor.

Son Banya

D'altra banda, Fidalgo ha assegurat que "Cort treballa per a la restauració de la legalitat com més aviat millor" a Son Banya, després que els traficants de droga hagin aixecat construccions il·legals al poblat "en solars propietat de l'Ajuntament i d'altres administracions". "Existeix una comissió de seguiment i hi ha informes de zeladors municipals sobre el que va passar allà abans de la Setmana Santa. Feim feina perquè no torni a succeir".

De la mateixa manera, Cort actuarà contra les infraccions urbanístiques que el Pablo hagi pogut cometre a la seva casa palau del barri de la Soledat. "Existeixen expedients i informes urbanístics, alguns en execució, sotmesos al criteri de les forces i cossos de seguretat de l'Estat, que tenen pendent una recerca. Quan la legalitat i els jutjats ho permetin, s'accedirà a aquestes dependències, ja que mai no s'hi ha deixat entrar cap zelador municipal", ha assegurat.

 

stats