Política
Política Cort 17/01/2024

Els locals de l'Escorxador hauran de pagar a Cort el lloguer dels dos darrers anys

L'Ajuntament de Palma rehabilitarà les instal·lacions del centre sociocultural per 869.000 euros

2 min
S'escorxador, a Palma

PalmaL'Ajuntament de Palma estudia la regularització dels pagaments de lloguer dels locals de l'Escorxador, que acumulen un deute de dos anys amb el Consistori. La portaveu de Cort, Mercedes Celeste, ha reconegut que l'Ajuntament "està posant en ordre aquesta situació d'acord amb els serveis jurídics". Per contra, ha explicat que s'han retornat als propietaris els doblers recaptats des de maig en concepte d'ocupació de la via pública, en referència a les terrasses. "No ho podem permetre perquè no ocupen la via pública. És un altre tipus de contracte. Per això, hem retornat aquestes quantitats cobrades de manera irregular i precipitada i hem establert un cànon", ha afegit.

Millores a l'Escorxador

D'altra banda, el Consistori ha aprovat un projecte per rehabilitar les instal·lacions del centre sociocultural de l'Escorxador per valor de 869.000 euros. Les millores inclouen la instal·lació i renovació del sistema contra incendis, una modificació integral de la instal·lació elèctrica de l'enllumenat, una renovació dels diferents serveis d'energia i aigua, una nova instal·lació de reg, una millora de l'accessibilitat, la remodelació dels lavabos públics i part del clavegueram d'aquests lavabos i una remodelació de l'oficina de gestió i del sistema de vigilància.

La concessió que l'Ajuntament tenia amb Mercasa –gestora de l'Escorxador– va acabar el 31 de desembre de 2021 sense que l'empresa complís amb el manteniment de les instal·lacions, pactades per contracte. Una auditoria va dictaminar que el valor de les reparacions ascendia a 900.000 euros, quantitat que Mercasa va ingressar a les arques municipals. "Han estat dos anys inhàbils per desenvolupar les actuacions necessàries", ha lamentat Celeste. Una part dels doblers s'usarà en millores d'accessibilitat i contra incendis, mentre que l'Ajuntament es farà càrrec de les reformes en matèria d'energia i aigua, en compliment dels pactes establerts per contracte.

Quioscos de la Rambla

La Junta de Govern ha aprovat també l'adjudicació dels deu quioscos de flors situats a la Rambla. La durada dels contractes és de sis anys, prorrogables a cinc anys més i amb un cànon anual de 6.600 euros cadascun. "Treim a concurs els contractes, caducats des de fa anys. Es van presentar els autònoms que treballen aquí, per la qual cosa no hi ha hagut cap conflicte", ha assegurat la regidora. La rehabilitació dels quioscos s'inclourà en el concurs d'idees per a la rehabilitació de la plaça Major i els seus accessos, emmarcada en la reforma de les galeries.

Concerts de Sant Sebastià

Finalment, Cort ha adjudicat els lots de vuit concerts de les festes de Sant Sebastià, només dos dies abans de la seva celebració. "No sé si és normal o no, però el d'Antònia Font l'any passat es va tancar el mateix dia", ha assegurat.

stats