Escorxador de Palma
Societat 24/05/2023

Cort requereix a Mercasa el pagament d'un milió d'euros per l'incompliment del contracte de l'Escorxador

Segons ha assenyalat Cort, ha manifestat la seva conformitat amb la valoració efectuada per l'Ajuntament

ARA Balears
2 min
S'escorxador, a Palma

PalmaL'Ajuntament de Palma ha informat aquest dimecres que requerirà el pagament d'un milió d'euros a Mercasa per l'incompliment del contracte amb el centre comercial de l'Escorxador, per desperfectes en les obres i instal·lacions. En roda de premsa, la regidora de Participació Ciutadana i Govern Interior, Clàudia Costa, ha explicat que es tracta de deficiències d'adequació a la legislació i normativa sobrevinguda durant la vigència de la concessió, reparacions necessàries per falta de manteniment, reparacions originades per l'envelliment natural o patologies produïdes per deficiències del disseny d'origen de certs elements de l'edificació.

El total d'aquestes intervencions ascendeix a 1,2 milions d'euros, 940.079 euros dels quals corresponen a Mercasa. Segons ha assenyalat Cort, Mercasa ha manifestat la seva conformitat amb la valoració efectuada per l'Ajuntament i ha demanat que se li remeti la carta de pagament. Atès que es tracta d'un expedient en fase de liquidació d'una concessió ja finalitzada, no pot fer la reparació dels desperfectes detectats, sinó ha d'abonar a l'Ajuntament l'import de les intervencions.

Segons han recordat, al juny de 1988 el Consistori va subscriure un conveni amb Mercasa en el qual es comprometia a rehabilitar l'edifici de l'antic escorxador de la ciutat, a canvi de l'explotació parcial del centre comercial i de l'aparcament subterrani durant un termini de 30 anys. La concessió va finalitzar el 31 de desembre de 2021 i el primer de gener de 2022 es va fer la reversió a favor de l'Ajuntament. Mesos abans, tècnics de l'Ajuntament van fer inspeccions i van advertir deficiències en les instal·lacions i zones comunes del centre.

La Junta de Govern va acordar llavors iniciar l'expedient de declaració de responsabilitat contractual imputable a Mercasa per aquests desperfectes, que posaven en evidència l'incompliment de les obligacions de manteniment i conservació inherents a la seva condició com a contractista. Preguntada per la situació de les benzineres d'avingudes i plaça del Progrés, Costa ha detallat que la setmana passada es va imposar la segona multa als concessionaris i ara cada vuit dies s'imposarà una nova sanció "de manera automàtica".

stats