Cort
Política Cort 30/04/2024

El PSOE Palma demana la mobilització a la Diada per la Llengua contra les "polítiques regressives del PP i Vox"

El portaveu Francisco Ducrós convida també a assistir a la manifestació de l'1 de maig per defensar la classe treballadora

2 min
Els regidors socialistes per Palma Xisco Dalmau i Francisco Ducrós.

PalmaEl PSOE de Palma ha instat aquest dimarts la ciutadania que es mobilitzi amb motiu de la Diada per la Llengua i l'1 de maig per "respondre a les polítiques regressives del PP i Vox". El portaveu dels socialistes a Cort, Francisco Ducrós, considera que les manifestacions per la defensa del català, organitzades aquest diumenge per l'Obra Cultural Balear amb el suport de més de 60 entitats i plataformes, i pel Dia del treballador, són una manera de "recuperar el diàleg" i lluitar contra "el retrocés en la cohesió social" generat pel PP i Vox a Cort i el Govern.

"Palma necessita mirar al futur i el govern de Jaime Martínez té un desinterès absolut pels problemes socials i desprotegeix la llengua i la cultura. Posa en risc el futur del patrimoni i no promou una agenda que prioritzi els problemes de la gent", ha assegurat sobre el batle de Ciutat. En aquest sentit, la manifestació de l'1 de maig servirà també per mostrar "la situació greu d'accés a l'habitatge de la classe treballadora i la defensa dels seus drets".

Involució i regressió

Quant a la llengua, és un element "viu" i "no pot ser un altre exemple d'involució i regressió", ha afegit. En aquest sentit, el seu company socialista, Xisco Dalmau, ha assenyalat la importància de "defensar la llengua catalana" i d'evitar que se'n faci "un ús electoralista". "No hauria de ser objecte de debat simplement perquè als radicals no els agrada tenir una llengua i una cultura pròpies".

Alegria per Sánchez

Ducrós ha expressat també l'"alegria" dels socialistes de Palma per la continuïtat de Pedro Sánchez com a president d'Espanya. "Davant la mentida, en política no tot val, i continuarem ferms davant els atacs i el continu desprestigi que alguns volen fer d'allò que ens afecta com a societat", ha afegit. La "reflexió" de Sánchez és "imprescindible", considera el regidor, "perquè la política torni a ser un espai d'escolta permanent, de diàleg ciutadà i de suport a les reivindicacions socials legítimes de la societat". Ja centrat en Palma, ha retret al batle que "hagi suprimit el diàleg, no escolti les reivindicacions" i estigui "obsessionat per convertir Palma en un escenari, un aparador".

stats