Son Pardo
Política Cort 15/05/2024

Cort retorna més de 5 milions d'euros als propietaris del solar on havia de construir-se la Ciutat de la Justícia

El Pla General de 2023 desclassifica el sòl urbanitzable de la zona de Son Pardo on el Ministeri va projectar la infraestructura

2 min
La ministra de Justícia, Pilar Llop, ha anunciat que adquireixen els terrenys per crear una nova seu judicial a Palma.

PalmaL'Ajuntament de Palma retornarà 5,3 milions d'euros, més els interessos de demora, per la desclassificació del sòl urbanitzable en la zona de Son Pardo on el Govern va projectar la passada legislatura amb el govern central construir la Ciutat de la Justícia.

La junta de Govern de Cort retornarà així la quantitat reclamada pel president de la junta de compensació de Son Pardo, després que l'aprovació del Pla General de Palma 2023 convertís els terrenys en no urbanitzables. La portaveu de Cort, Mercedes Celeste, ha recordat que el seu grup polític (PP) es va oposar a l'aplicació del Pla General estant en l'oposició i, ara governant, ha de fer-ho perquè "està en vigor". "Hem d'abonar aquesta quantitat. Retornarem el dipòsit per no prorrogar aquest tema i que no generi més interessos. Ja varen avisar que el Pla ens duria moltes indemnitzacions i aquesta n'és una d'elles. No ens agradava l'urbanisme a la carta i hi vèiem defectes ocults", ha assegurat.

El desembre de 2022 l'aleshores presidenta del Govern, Francina Armengol, i la ministra Pilar Llop, varen anunciar la construcció de la Ciutat de la Justícia, però, segons Celeste, els terrenys "continuen sense ser propietat del Ministeri de Justícia", així que Cort ha decidit no continuar endavant amb les infraestructures. "Allò normal hauria estat intercanviar els solars afectats, però no s'ha donat cap alternativa als propietaris per fer-ho".

El Pla General de 1998 permetia urbanitzar la zona de Son Pardo, però en 2012 es va detectar que una part presentava risc d'inundacions. Els informes van determinar i van especificar "quina zona havia de delimitar-se com a zona verda i quina es podia urbanitzar", ha assegurat Celeste. El Pla General de 2023, no obstant això, "tanca tota possibilitat d'una compensació per la zona inundable que afecta els propietaris", ha conclòs.

stats