Ajuntament de Palma
Política Cort 14/05/2024

Les promeses de Cort a la Policia Local: un nou edifici, 300 agents més i drons a zones conflictives

L'Ajuntament actualitza el Pla d'ordenació de la plantilla i es prepara per aplicar l'ordenança cívica

2 min
Agents de la Policia Local a Palma.

PalmaL'Ajuntament de Palma actualitzarà el Pla d'ordenació de la plantilla de la Policia Local i promet mesures com un nou edifici en el Nou Llevant, la incorporació de 300 nous agents durant la legislatura o l'ús de càmeres i drons a les zones amb més problemes de seguretat.

La portaveu del Consistori, Mercedes Celeste, ha afirmat que el pla millorarà les "condicions deplorables" en les quals es troba el cos municipal després de 14 anys sense actualitzar. Cort ja ha convocat reunions amb els sindicats per negociar "un nou marc de regulació", molt relacionat amb la nova i polèmica ordenança cívica. La norma ha estat considerada per l'oposició com a "respostes policials a problemes socials". Celeste l'ha tornada a defensar com una manera de "donar resposta als problemes de les zones calentes de Palma", entre les quals inclou la Platja de Palma, el parc de les Estacions o Santa Catalina. Segons la portaveu, la policia ha actuat en més de 2.000 casos de "circulació indiscriminada" de patinets des de juny de 2023, un 107% més que en el mateix període que l'any passat.

Prestigi de la feina dels agents

El pressupost de Cort destina un de cada quatre euros del pressupost a la seguretat ciutadana, segons Celeste, qui vol recuperar "el reconeixement i prestigi de la feina dels agents". Per a això, ja s'ha aprovat l'oferta pública per cobrir les primeres 55 places de les 300 previstes, i es construiran les noves instal·lacions de la Policia Local "com a punt culminant del camí iniciat en aquest sentit". De moment, ha recordat la portaveu, Cort ha destinat "més de 200.000 euros a equipaments d'autodefensa i s'han presentat 37 noves unitats policials".

L'intendent de la Policia Local, Guillem Mascaró, espera que el pla d'ordenació serveixi per "solucionar la situació de falta de recursos", tenir "una organització més àgil, coherent i enfocada als ciutadans", així com per "actualitzar i simplificar les diferències salarials dels agents". Per a Mascaró, el canvi que la societat ha experimentat els darrers anys requereix "policies més polivalents i més immediats". De la mateixa manera, ha reclamat posar fi a "la duplicitat de tasques i els excessos de jornada, a més de "potenciar plans de carrera, que integren plans d'acolliment i relleu". En aquest sentit, s'ha referit a la importància del canvi generacional, ja que els policies es jubilen a 60 anys, com permet la llei. A causa d'aquesta circumstància, "actualment hi ha menys agents que fa 20 anys, malgrat el creixement de la població".

Mascaró creu que hi haurà molts més candidats que les 300 places que es crearan "per la situació del mercat laboral" i perquè "ja entra a la Policia gent amb titulació molt per sobre del que requereix la plaça", que és només el títol de Batxillerat.

stats