Ocupes
Política Cort 06/02/2024

Cort oferirà informació contra l'ocupació d'habitatges a l'Oficina Antidesnonaments

L'Ajuntament de Palma no crearà una infraestructura pròpia per a "un problema generalitzat"

2 min
El preu mitjà del metre quadrat a Palma és de 3.900 euros, però els pisos ocupats poden suposar autèntiques gangues.

PalmaL'Ajuntament de Palma oferirà als ciutadans nous serveis d'informació sobre l'ocupació d'habitatges dins l'Oficina Antidesnonaments. El regidor d'Urbanisme, Óscar Fidalgo, ha confirmat aquest dimarts que el Consistori "reforçarà amb més mitjans i personal la resolució de dubtes" sobre la usurpació d'habitatges. Ha negat que hi hagi intenció de crear una oficina específica per a això, com sol·licita Vox, i es limitarà a una "reorganització" de l'estructura existent. "Volem que qui s'enfronti a una ocupació disposi d'eines per a actuar. La usurpació de la propietat és un problema generalitzat que existeix i genera patiment als propietaris. Cal donar una resposta a aquest problema, que no és exclusiu d'habitatges d'entitats bancàries", ha assegurat sense aportar xifres sobre aquest tema.

Cita prèvia

D'altra banda, l'Ajuntament de Palma ha atès 613 consultes generals en matèria d'urbanisme des que va suprimir la cita prèvia el 15 de gener i fins al 2 de febrer. La majoria d'elles (276) han tingut com a objecte el Pla General i el planejament urbanístic. Les segueixen, per nombre, les relatives a les llicències d'obres (126), activitats (122) i disciplina urbanística (89). Fidalgo ha recordat que els majors de 65 anys són atesos "amb prioritat a qualsevol taula".

A més, Cort està dissenyant una nova web que permetrà accedir en línia per conèixer l'estat de la tramitació dels expedients urbanístics. "No hi ha data per al llançament, però oferirà un servei de qualitat, que evitarà moltes consultes presencials", ha assegurat Fidalgo. El nou servei inclou també un visor del Pla General que estarà llest per a final de març.

Quant a l'expropiació dels locals de les galeries de la plaça Major, Fidalgo ha confirmat que "ja existeix una valoració" de la qual s'informarà els propietaris. A partir de llavors, el Consistori "intentarà adquirir el nombre més gran de locals en el menor temps possible de manera amistosa".

stats