Política Cort 13/12/2023

Cort s'endeuta per construir una pista d'atletisme de vuit milions d'euros

L'Ajuntament de Palma ha sol·licitat un préstec d'11,9 milions amb el qual també invertirà en escoletes, el castell de Bellver i el Solleric

2 min
L'estadi de Son Moix.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha sol·licitat un préstec d'11,9 milions d'euros per finançar diversos projectes, entre ells la construcció de la pista d'atletisme en els terrenys annexos a Son Moix, el cost de la qual ascendeix a 8 milions d'euros.

La resta es destinarà a la reforma de les escoletes de Son Dameto, Son Gibert i l'Eixample (2,4 milions d'euros), així com a inversions al castell de Bellver, reparacions en el Casal Solleric, actuacions al barri de Gènova i una assistència tècnica al cens de població, segons ha explicat aquest dimecres la portaveu de l'Ajuntament de Palma, Belén Soto.

El préstec es retornarà en deu anys a Bankinter, banc triat d'entre sis propostes d'entitats financeres.

En l'àmbit urbanístic, la junta de govern de Cort ha aprovat el projecte de Metrovacesa de reparcel·lació per a l'obertura del carrer del Callao en el Nou Llevant, després d'obtenir un informe favorable.

En l'àmbit cultural, l'Ajuntament ha aprovat la justificació de les ajudes, per valor de 10.000 euros, per als festivals Majordocs, Evolution Mallorca International Film Festival i Sons de Nit el 2022, així com els 25.000 euros concedits a l'Atlàntida Film Fest de 2023. A més, ha acceptat la donació de l'escultura Conjunció de l'artista Francesc Sitjar Cerdà. La peça està valorada en 30.000 euros, preparada per ser exhibida a l'aire lliure i serà instal·lada al Canòdrom de Palma.

Entre els acords es troben també les entitats beneficiàries de la convocatòria de subvencions per a associacions i federacions de veïns de 2023. Les beneficiàries són l'associació de veïns del passeig Marítim i les entitats veïnals del Secar de la Real, Santa Pagesa, les Veles, Son Espanyol, Son Rapinya, Son Cotoner i Bellver - el Terreno. La partida supera els 26.000 euros. Per contra, n'han estat excloses la Federació de Veïns de la Ciutat de Palma, Son Quint i Establiments.

La Junta ha aprovat també l'increment de les retribucions del personal de l'Institut Municipal de l'Esport en un 2,5% i un 0,5% en relació amb les retribucions vigents el 31 de desembre de l'any anterior. Aquesta actualització suposarà una despesa de 123.700 euros.

La futura pista d'atletisme serà la primera de titularitat municipal, ja que l'Institut Municipal de l'Esport (IME) no en té cap. Permetrà acollir tant entrenaments com competicions locals, estatals i internacionals.

stats