VIOLÈNCIA MASCLISTA

"La societat s'ha d'avergonyir de continuar assassinant dones"

Les xarxes socials han plorat la sisena dona morta a mans de la seva parella a les Illes, la número 38 a tot l'Estat

/ EFE

Havia trucat a la seva mare tot el matí. "Ma mare no contesta", clamava al 091. No s'imaginava, llavors, que la Policia Local en trobaria el cadàver poc abans del migdia, a casa seva al carrer Margarita Xirgu de Palma. La seva parella, abans d'intentar llevar-se la vida, l'hi ha copejat el cap fins que l'ha matada. Tenia 56 anys. 

"No hi havia denúncies prèvies", ha assegurat la directora de l' Institut Balear de la Dona (IBD), Rosa Cursach, tot repetint que "el masclisme mata". "Tenim moltes coses per fer: s'ha de revertir la situació, cal que la societat reaccioni", ha explicat als mitjans de comunicació –que conten, abans que s'acabi l'any, sis dones assassinades a les Balears, tot engreixant les estadístiques que situen les Illes com la segona comunitat amb més casos de víctimes de violència masclista. 

Les xarxes socials han cridat "ni una menys" durant tota la jornada. "La societat s'ha d'avergonyir de continuar assassinant dones", ha piulat, a cavall entre la ràbia i el dolor, Aligi Molina, el r egidor d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics a l'Ajuntament de Palma. 

Amb el succés de Palma, són 38 les dones assassinades en casos de violència masclista des que començà l'any a tot l'Estat. El telèfon gratuït d'ajuda a les víctimes de la violència de masclista és el 016.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF