Una dona mor assassinada a mans de la seva parella a Palma

L'home es va intentar suïcidar després de copejar-la. Són sis les dones mortes a Balears enguany

Palma s'ha despert amb un nou cas de violència masclista. Una dona de 56 anys ha mort assassinada a les mans de la seva parella sentimental, que després ha intentat suïcidar-se i ha estat detingut, en un habitatge del carrer Margarita Xirgu de Palma, segons ha informat la Policia Nacional. Amb aquest nou assassinat, ja són sis les dones mortes a les Balears enguany.

Balears, la segona comunitat amb més casos de víctimes de violència masclista Segons ha indicat un portaveu del cos policial, una filla de la víctima ha telefonat aquest dimecres dematí al 091 preocupada perquè no aconseguia posar-se en contacte amb la seva mare, per la qual cosa una patrulla s'ha desplaçat fins a l'habitatge de la dona, on ha trobat el seu cadàver i a la seva parella amb lesions per haver intentat llevar-se la vida.

L'home, de 50 anys, ha admès que havia assassinat a la seva parella, pel que segons les primeres investigacions ha emprat algun objecte contundent amb el qual l'hi haa copejat el cap fins a matar-la.

L'agressor i la seva víctima, tots dos de nacionalitat espanyola, mantenien una relació sentimental des de feia uns mesos i la Policia no té constància que la dona hagués presentat denúncies per maltractaments.

Fins al lloc dels fets, en la barriada de Son Cotoner, s'hi han desplaçat agents del grup d'Homicidis i la Policia Científica per recollir proves i determinar les circumstàncies de la mort.

Les proves forenses permetran concretar així mateix quan s'ha produit la defunció de la dona, la sisena morta per violència masclista en el que va d'any a Balears.

Amb el succés de Palma, són 38 les dones assassinades en casos de violència masclista en el que va d'any a l'Estat. Hi ha també vuit casos en investigació.

Condemna i dol

Institucions i societat civil mostren el seu dolor

Les mostres de rebuig i condemna d'aquest nou assassinat masclista no s'ha fet esperar. La presidenta del Govern, Francina Armengol ha defensat la "necessitat de treballar junts" per acabar amb la violència contra les dones, un dels problemes "més greus" de la societat.

Armengol ha transmès el seu "suport a la família i amics d'aquesta dona" i s'ha unit "al seu dolor, en aquests moments difícils", ha indicat.

"És una situació absolutament desgraciada, lamentable i condemnable que ens porta, una vegada més, a insistir que és fonamental que totes les institucions i la societat treballem junts per eradicar una violència que encara sofrim en unes societats que ens definim com civilitzades i democràtiques i on el 50% de la població, que són les dones, constituïm una franja vulnerable", ha afirmat.

L' Ajuntament de Palma ha expressat la seva condemna i ha convocat un minut de silenci aquest dijous al migdia en repulsa pel succés. El Consistori ha manifestat en un comunicat les seves condolences a la família de l'assassinada, així com el seu "rebuig més profund de la violència contra les dones" i ha declarat el seu "ferm compromís per construir una ciutat lliure de violències masclistes".

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF