Publicitat
Publicitat

INCA

La residència de Crist Rei, sis anys tard

De moment, el Consell concertarà la meitat de les places

La residència per a persones amb discapacitat intel·lectual Crist Rei d'Inca va ser inaugurada ahir de manera oficial, quasi sis anys després que en finalitzassin les actuacions. De moment, la instal·lació acollirà un total de deu persones, la meitat de la seva capacitat, ja que aquest és el màxim de concert que el Patronat Joan XXIII (Agrupació Pro Minusvàlids Psíquics de la comarca d'Inca) ha aconseguit del Consell de Mallorca, a través de l'IMAS. Tal com va anunciar ahir el president de la fundació, Bernat Tomàs, dilluns que ve hi ingressaran les sis primeres persones.

"Massa temps"

La presidenta del Consell, Maria Salom, va afirmar que en un futur es concertaran les vint places, tot i que no en va donar una data concreta. Per una altra banda, va admetre que s'ha tardat "massa temps" a obrir el centre. En total, a Mallorca hi ha 134 sol·licituds de plaça a una residència d'aquestes característiques, segons les dades que va facilitar ahir Tomàs.

La residència, situada a la barriada de Crist Rei, es va acabar de construir l'any 2007 en un solar que havia regalat la família Fluxà al patronat. Tanmateix, es varen tardar més de dos anys a rebre l'autorització per posar en marxa el servei i ara se n'han tardat tres més per concertar-ne les places. Les actuacions varen costar 1.300.000 euros, 600.000 dels quals han anat a càrrec del patronat.

Concert

El concert de places es materialitza amb el pagament per part del Consell del total del cost que suposa cadascuna, manco la quantitat que en resulta del 70 per cent de la prestació que rep l'usuari per la seva malaltia. El director general de Família del Govern balear, Rafael Romero, va recordar ahir que el pressupost per l'increment de places concertades augmentarà amb 3,8 milions d'euros l'any que ve, fet que suposarà una pujada més d'un 20 per cent respecte del 2013.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF