DÈFICIT PÚBLIC
Balears 18/04/2016

El PSIB exigeix a Montoro que compleixi la llei i pagui el FLA abans de fer "requeriments hostils"

La diputada socialista, Bel Oliver, recorda a Madrid que està obligat a pagar el Fons de Liquiditat Autonòmica i critica la "càrrega" de l'objectiu del dèficit sobre les comunitats

Martí Gelabert
2 min
El PSIB exigeix a Montoro que compleixi la llei i pagui el FLA abans de fer "requeriments hostils"

PalmaNi més retallades ni estar sotmesos "a la tirania" de Cristóbal Montoro. Aquest és el missatge que ha reiterat el PSIB aquest dilluns davant la posició del govern estatal en funcions en relació a les obligacions de les comunitats autònomes per haver incomplert l'objectiu del dèficit. La diputada socialista, Bel Oliver, ha criticat que Madrid carregui sobre l'esquena de les comunitats autònomes les mesures que s'han d'adoptar per respondre davant Brussel·les.

Oliver ha lamentat que els ajustaments són "inadmissibles" i que Balears està "mal finançada". A més, ha recordat que "la llei és igual per a tothom". En aquest sentit, ha instat el govern a pagar el primer trimestre dels Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), perquè "està obligat a fer-ho". De la mateixa manera, Oliver ha recordat al govern central que no compleix les obligacions que marca l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears.

Per part seva, la portaveu del Partit Popular, Marga Prohens, ha expressat que "en cap moment s'han demanat retallades" per part de Montoro i ha celebrat la creació d'un comitè d'experts per negociar el sistema de finançament de les comunitats.

La reforma de la maternitat de Bauzá, a punt de ser avortada

La polèmica llei que va aprovar la majoria absoluta del Govern de José Ramón Bauzá de protecció a la maternitat desapareixerà en breu. Així ho preveu el Pacte, tot i la negativa de l'oposició. Aquest dimarts es donarà pas a la derogació de la llei, que el Govern titlla de "retrògrada". La diputada socialista, Sílvia Cano, ha criticat que, de manera paral·lela a la implantació de la llei, s'"encobreix la voluntat de crear un circuit per subvencionar institucions de l'extrema dreta" que defensen la prohibició de l'avortament.

El dret a l'avortament, a debat de nou al ParlamentEl PP defensa que la llei de Bauzá és "bona" i que el que cal fer és "dotar-la de més recursos, no derogar-la". Tot i així, el Pacte continuarà amb les seves previsions i la tombarà. Des de MÉS es considera una normativa "paternalista" que "vol demostrar que les dones no són prou per decidir sobre la seva maternitat".

stats