El dret a l'avortament, a debat de nou al Parlament

El PP, El Pi i Ciutadans defensaran esmenes a la totalitat contra l'intent del Govern de derogar la Llei de maternitat de Bauzá

El Parlament celebrarà demà dimarts el Dia internacional de la dona debatent sobre la derogació de la Llei de maternitat aprovada pel Govern Bauzá la legislatura passada. L'exconsellera d'Afers Socials  Sandra Fernández ha criticat que els tres partits que donen suport a l'Executiu s'hagin posat d'acord per eliminar una normativa que “protegeix la dona”.

La diputada ha insistit que “no es pot retirar el suport a les dones que volen ser mares” i no disposen dels recursos econòmics necessaris. En aquest sentit, ha lamentat que no s'ofereixi una alternativa. “Només es posen d'acord a derogar les lleis del PP”, ha lamentat.

Els populars defensaran, aquest dimarts, una esmena a la totalitat al projecte de llei del Govern. Ciutadans i El Pi defensaran posteriorment les seves pròpies mocions contra la intenció de l'Executiu.

PSIB i Podem, a una

PSIB i PODEM han coincidit a dir que s'ha de derogar una llei que, segons denuncien, només intenta influir en les dones per evitar que decideixin avortar. El diputat socialista, Vicenç Thomàs, ha assenyalat que el Govern defensarà la maternitat a través d'altres iniciatives com la Llei d'igualtat.

Per la seva banda, la portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo, ha criticat que el PP intenti dificultar el dret a l'avortament. “ L'amenaça més gran és l'avortament clandestí, una pandèmia silenciosa”, ha assegurat citant un informe de l' Organització Mundial de la Salut (OMS) que determina que els avortaments practicats en males condicions per ser il·legals són la principal causa de mort entre les mares.

Una quinzena de persones s'ha concentrat aquest vespre davant el Parlament per protestar contra la derogació de la Llei de Maternitat.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF