Balears 22/02/2017

Ni un amarrament més i la continuïtat del passeig: les línies vermelles de l'APB al Molinar

Gual de Torrella assegura que la primera línia de Palma no s'ampliarà “governi qui governi”

Jaume Vinyas
1 min
El president de l'APB, Joan Gual de Torrella, en roda de premsa, aquest dimecres.

PalmaL'Autoritat Portuària de les Balears (APB) no acceptarà cap projecte per al Club Nàutic del Molinar que impliqui l'ampliació del nombre d'amarraments i que no inclogui les obres necessàries per recuperar la continuïtat del passeig. Són les dues condicions innegociables que ha anunciat, aquest dimecres, el president de l'organisme, Joan Gual de Torrella, qui s'ha reunit posteriorment amb representants dels propietaris dels amarraments.

Gual de Torrella ha instat els actuals gestors del Club Nàutic a presentar "com més aviat millor" la nova proposta, després que divendres passat varen anunciar oficialment que desisteixen de la polèmica ampliació que havia disparat les alarmes al barri. "Diuen que la presentaran d'aquí a dos mesos", ha assegurat, i ha recordat que la concessió finalitza el març de 2018.

"Cap soci ha de perdre l'amarrament", hi ha insistit Gual de Torrella, i ha afegit que tota la costa de Palma està col·lapsada i que el manteniment dels amarraments dels clubs nàutics o de gestió directa són essencials per garantir el dret dels residents a practicar les activitats nàutiques. "L'oferta i la demanda estan molt desequilibrades. No hi ha un pam d'aigua lliure", ha subratllat.

Gual de Torrella ha celebrat que els gestors hagin renunciat, finalment, a una ampliació que "tenia poc a veure amb l'objecte del club" i que "fins i tot afectava la línia de costa de Palma". En aquest sentit, ha assegurat que la seva decisió és ferma i no respon a pressions polítiques. "Palma preservarà la primera línia de costa, governi qui governi", ha dit.

stats