Balears 30/06/2017

L'Audiència de Palma celebrarà un sol judici pel cas Over

El tribunal demana a Castro que resolgui si el Partit Popular és responsable civil del finançament il·legal

Anna Schnabel
2 min
L'Audiència de Palma celebrarà un sol judici pel cas Over

PalmaLa secció segona de l'Audiència de Palma ha acordat que es jutgin conjuntament les tres peces del cas Over a principis de febrer del 2018. A més, demana al jutge Castro que resolgui si el Partit Popular és responsable civil del finançament il·legal per 18.000 euros, tal i com ho va demanar el Ministeri Fiscal en el seu escrit d'acusació.

Aquesta ha estat la decisió del tribunal, que la setmana passada va reunir en una vista prèvia de la tercera peça l'expresident del Govern, Jaume Matas, l'exconseller d'Interior, José María Rodríguez, i el propietari de l'empresa Over Marketing, Daniel Mercado. La Fiscalia sol·licita per a Matas i Rodríguez 5 anys de presó, mentre que per a Mercado les acusacions en demanen 1 any perquè va col·laborar en la recerca confessant els fets.

Cal recordar que Matas, Rodríguez i la secretària general tècnica de la Conselleria d'Interior, Maria Luisa de Miguel, per a la qual demanen també 5 anys de presó, són acusats de presumptes delictes de prevaricació, falsetat i frau, en el marc d'una causa que investiga la presumpta manipulació d'un contracte públic amb l'objectiu de compensar el propietari de l'empresa Over Marketing per treballs electorals del PP no declarats.

La sala admet, igualment, que els delictes que s'imputen a Matas i Mercado responen "al mateix fet en el seu aspecte natural i jurídic": a principis del 2004, Mercado s'hauria entrevistat amb Matas per a autoritzar que Over Marketing obrís una delegació a Palma i que, al mateix temps, els organismes públics dependents del Govern li facilitassin l'adjudicació dels contractes de serveis.

Segons els escrits d'acusació de diferents peces, en aquella entrevista s'acordà entre Matas i Mercado que una part de les despeses electorals s'havien d'abonar en negre i es compensarien amb el volum de contractacions públiques que els adjudicarien des de diferents organismes públics dependents del Govern -la Conselleria de Salut i Consum, Direcció General de Tecnologia i Comunicacions i la Conselleria d'Interior. El tribunal té en compte, a més, que que almenys deu testimonis coincideixen a les tres peces.

stats