Horrach demana cinc anys a Matas i Rodríguez pel cas Over

La Fiscalia Anticorrupció els acusa de prevaricació, frau i falsedat

La Fiscalia Anticorrupció demana 5 anys de presó per a l'expresident Jaume Matas i l'exsecretari general del PP José María Rodríguez en el marc de l'anomenat cas Over. El fiscal Pedro Horrach els acusa dels delictes de prevaricació, falsedat i frau per  haver beneficiat l'empresa Over Marketing a canvi de serveis de publicitat electoral per al seu partit.

Per saber-ne més: La Fiscalia acusarà José María Rodríguez de corrupció

El ministeri públic demana cinc anys més a María Luisa de Miguel, qui era, en el moment dels fets, secretària general tècnica de la Conselleria d'Interior (al capdavant de la qual estava Rodríguez). A més, sol·licita un any de presó a l'empresari Daniel Mercado, propietari de l'empresa de publicitat. Over Marketing també està involucrada en dues subpeces d'aquest cas que, a la vegada, conforma la peça número 27 del cas Palma Arena.

L'escrit d'acusació

Les sospites de la Fiscalia se centren en dos contractes presumptament irregulars entre la Conselleria d'Interior, dirigida llavors per Rodríguez, amb empreses del grup Over Marketing.

Els contractes, valorats en 20.880 euros, consistien a dissenyar una campanya de promoció de l'oferta pública d'ocupació i a crear la imatge de la policia turística balear. Over va cobrar per aquestes feines, que no es varen realitzar mai.

Segons sosté l'escrit d'acusació, els contractes no eren més que una excusa per 'tapar' un deute que el PP havia contret amb Mercado. Over Marketing havia realitzat campanyes publicitàries per al PP durant les eleccions de 2003 i 2007 per les quals hauria cobrat uns 205.000 euros en negre.

Horrach indica que el mateix Mercado va confessar que Matas, en persona, li proposà aquest sistema de compensació i, fins i tot, l'hauria animat a obrir una delegació a Palma per reclamar els prop de 80.000 euros que el PP li devia. 

El procediment fou avalat per la secretària general tècnica de la Conselleria, a qui la Fiscalia atribueix la mateixa responsabilitat que a Rodríguez i Matas com a cooperadora necessària.

Per a Mercado, en canvi, només demana una condemna d'un any de presó, perquè ha col·laborat en la investigació.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF