Castro obre una peça separada sobre els contractes de Rodríguez amb Over

El jutge justifica la decisió de separar els fets perquè mantenir-los units alentiria la instrucció de la causa

El jutge d’Instrucció número 3 de Palma, José Castro, ha obert una peça separada del cas Over centrada a investigar les contractacions de la Conselleria d’Interior a l’empresa Over Marketing quan n’era conseller el popular José María Rodríguez. Aquesta és la tercera peça que s’obre dins el cas Over, que forma part del cas Palma Arena. Castro explica en una interlocutòria que s’instrueixen fets que, tot i que connexos entre ells, la seva investigació es troba en fases molt dispars. Mantenir-los units alentiria la instrucció d’alguns fets, “amb el consegüent prejudici de mantenir la incertesa jurídica a una gran diversitat de persones afectades per la instrucció”.

Segons un informe de l’Agència Tributària, Over Marketing i les seves filials van facturar, almenys, 3,5 milions d’euros a administracions i entitats públiques de les Balears entre 2004 i 2008. L’amo de l’empresa, Daniel Mercado, ja va declarar davant del jutge que li van assignar personalment i de manera fraudulenta contractes públics en compensació per treballs per al PP. La Conselleria d’Interior, sota la direcció de Rodríguez, encarregà a l’empresa una campanya de difusió d’una oferta pública de feina i un treball de disseny d’uniforme per a la policia turística, del qual se sospita que és un pagament encobert per al primer encàrrec. Per aquest, es van pagar 11.832 euros, i pel segon, 9.048 euros.

Castro va donar per finalitzada el setembre la instrucció de la primera peça del cas Over, sobre les contractacions de la Conselleria de Salut. El magistrat prosseguí amb el procediment abreujat contra l’expresident balear Jaume Matas.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF