Balears 02/05/2017

S'inicia el procés d'admissió d'alumnes per al proper curs

Es fa fins al 12 de maig per als estudiants d'Infantil, Primària i ESO. A Batxillerat, durarà del 26 al 30 de juny

Ara Balears
1 min
Els alumnes de l’escola Vall d’Aro de Castell d’Aro comencen les classes a les 9 i les acaben a les 2 del migdia. Els que es queden al menjador pleguen a les 4 de la tarda.

PalmaS'inicia el procés d'escolarització per al proper curs a escoles i instituts de les Illes. Aquest dimarts ha començat el procés d'admissió per als estudiants d'Infantil, Primària i ESO, i s'allargarà fins al 12 de maig. A Batxillerat, el termini és del 26 al 30 de juny.

Entre les principals novetats del nou curs es troba l’increment del nombre de municipis que faran un procés d’escolarització equilibrada a través de convenis entre ajuntaments, conselleria, centres públics i centres concertats. Als quatre municipis del curs 2016/17 que ho feien (sa Pobla, Inca, Manacor i Porreres), se n'hi afegeixen sis més: Alcúdia, Muro, Felanitx, Santanyí, Campos i Palma. Aquesta iniciativa contribueix a millorar l’equitat i permet evitar guetos socials i educatius gràcies a la coordinació de tota la xarxa de centres de cada municipi i a l’acció dels serveis socials i educatius tant dels ajuntaments com del Govern.

Educació impulsa l'escolarització equilibrada per evitar guetosEl nou curs també suposarà una nova zonificació a Palma, Calvià, Llucmajor i Sant Josep de sa Talaia (Eivissa). Aquesta proposta de noves zones s’ha fet per atendre tant les necessitats expressades pels municipis com les de racionalitzar les rutes de transport escolar i s’han fet conjuntament amb els consells escolars municipals.

El procés d’escolarització implica cada curs escolar més de 30.000 alumnes entre els processos d’admissió i adscripció a les etapes d’Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i FP.

stats