Balears 06/06/2017

Les incidències en les revetles es dupliquen en una dècada

Els municipis cerquen consensuar una estratègia per afrontar els efectes de la massificació

Ara Balears
2 min
L'auge de les verbenes, els darrers anys, ha duplicat el número d'incidències.

PalmaL'augment de l'afluència a les festes populars de les Illes ha duplicat els darrers 10 anys el nombre d'incidències registrades, la majoria vinculades a l'excés del consum d'alcohol. Els protagonistes, a més, són cada vegada més joves, tal com ho constata que l’edat d’inici en el consum de l’alcohol s'hagi situat en els 13,8 anys.

Aquestes són algunes de les dades que s'han valorat en unes jornades organitzades per la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) “per cercar una manera d’actuar coordinada i eficaç”, segons ha indicat el president, Joan Carles Verd, qui ha demanat el compromís de totes les administracions per “afrontar totes les perspectives, ja sigui des de la prevenció a les aules, les actuacions dels cossos de seguretat o el paper dels pares”.

“Hi ha més turisme, és més fàcil quedar gràcies a les noves tecnologies, s’ha escurçat i facilitat el transport i hi ha hagut un revival de les revetles… Aquesta gran afluència puntual a llocs on manca una infraestructura ha generat tota una problemàtica”, ha afegit.

La jornada s'ha celebrat, aquest dimarts, a Palma

Per part seva, la directora general de Salut Pública, Maria Ramos, ha exposat que davant les darreres dades sobre consum d’alcohol entre els estudiants de Balears (datades de 2014) s’ha creat la plataforma de participació comunitària. “Empresaris, institucions implicades com són Salut, Educació, Turisme o Interior i també associacions de pares i mares i el Consell de Joventut treballam de manera conjunta; en l'àmbit municipal seria interessant treballar de la mateixa manera”, ha dit.

Finalment, el coordinador del programa Policia Tutor, Rafel Covas, ha destacat la importància del treball de prevenció que es fa als centres educatius. “Els problemes no s’arreglen d’un dia per l’altre, i no posarem fi al consum d’alcohol, però sí que els alertam quan s’està passant la línia vermella”, ha dit.

stats