Balears 18/07/2017

Fundació Deixalles, l'èxit de la inserció laboral a través d'activitats mediambientals

Un 40% de les persones que van participar el 2016 en els seus tallers va trobar feina i va recollir i tractar 2.780 tones de residus

Anna Schnabel
2 min
La Fundació Deixalles ha presentat aquest dimarts la memòria del 2016.

PalmaUn 40% de les persones en situació d'exclusió social que van participar l'any passat en els itineraris individualitzats d'inserció sociolaboral de la Fundació Deixalles han entrat al mercat de treball, mentre que un 77% ha millorat les seves competències professionals. L'entitat, organització sense ànim de lucre dedicada a la inserció sociolaboral a través d'activitats mediambientals relacionades amb la reutilització i la gestió de residus, ha presentat aquest dimarts la memòria anual del 2016, l'any que va complir 30 anys d'existència.

Segons les mateixes dades, 212 persones participaren en els esmentats itineraris, que es realitzen a les diferents delegacions de l'entitat (Palma, Sóller, Felanitx, Llevant, Calvià, Eivissa i Inca). Igualment, 985 persones van ser assessorades en els diferents projectes d'orientació laboral i fins a 7.238 alumnes foren sensibilitzats directament per l'entitat i 77.093 indirectament. Aquestes són algunes de les dades que ha presentat la presidenta de l'organització, Francesca Martí, amb la intenció de fer pública una mostra del treball que va realitzar l'ONG l'any passat.

Així mateix, l'entitat ha recollit, tractat i gestionat un total de 2.780 tones de residus, un 38% més que l'any passat. D'aquests materials, se n'ha reutilitzat un 77%, un percentatge notablement superior al de l'any passat. Segons ha explicat Martí, aquestes tones de reutilització i reciclatge suposen un estalvi d'emissions de CO2 a l'atmosfera equivalent a 10.900, que és el CO2 que absorbeixen 1.517.138 arbres durant un any o la retirada de la circulació de 5.199 cotxes durant un any.

“Demanam que l'Administració doti correctament les ajudes per a la reinserció laboral”, ha dit el coordinador de la fundació, Toni Ramis. “Volem dignificar l'existència dels col·lectius més vulnerables”, hi ha afegit. Aquest és, de fet, un dels objectius fundacionals de la Fundació Deixalles, mentre que la reutilització de residus és l'altra cara de la moneda. Martí, a més, ha assegurat que enguany les xifres es mantenen en la mateixa línia que les de l'any passat.

stats