Balears 30/11/2017

Les associacions de pares s'oposen a avançar la Selectivitat al juliol

La Federacions d'Associacions de Pares d'Alumnes (FAPA) demana un debat més reposat i que es prengui una decisió en funció de criteris pedagògics i no administratius

Ara Balears
1 min
Alumnes realitzen les proves de Selectivitat de setembre, que acabaren ahir. Podrien ser les darreres que es fan aquest mes a la Universitat de les Illes Balears.

PalmaLa Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes (FAPA) s'oposa a l'avançament de les proves de Selectivitat, les PBAU, del setembre al juliol. La federació considera que seria un canvi “sobtat” i demana un “debat pedagògic” sobre aquesta modificació en el calendari.

L'entitat ha criticat en un comunicat la proposta d'avançament plantejada ahir per la UIB amb el suport de la Conselleria d'Educació. Els pares creuen que hi ha “pocs arguments” i que, a més, la proposta s'assembla a la que l'any passat ja va ser presentada i rebutjada a la comissió assessora del calendari escolar.

La principal crítica de la FAPA és que la proposta respon a un criteri administratiu, la necessitat d'adequar el calendari dels alumnes que han fet Selectivitat a la UIB al d'altres universitats de l'Estat i d'Europa, però que no hi ha arguments pedagògics per a aquest canvi.

La federació ha insistit a demanar consens i un “període de reflexió” més llarg, ja que no creu adequat que el canvi s'apliqui aquest mateix curs, com proposen la Universitat i la Conselleria.

stats