Publicitat
Publicitat

ENFRONTAMENT EN EL PP

Un dinar de germanor escenifica una treva entre Bauzá i Isern

L’expresident del PP de Muro, Nofre Plomer, fa de nexe d’unió del passat i del present del partit

La plana major del Partit Popular antic i actual es va reunir ahir en un dinar de germanor en un conegut restaurant situat a la carretera que uneix Muro i Can Picafort. L’amfitrió i organitzador de la trobada era Onofre Plomer, expresident del PP de Muro i gat vell dels populars, que ahir tornà a fer de nexe d’unió del partit. “No podíem dir que no a en Nofre”, exclamaren molts dels assistents.

El dinar era intern del PP, però la premsa ja se n’havia fet ressò i la majoria dels presents estaven preparats per col·locar-se per a la foto. Tingueren molt de temps per fer-ho abans que no arribàs el president, José Ramón Bauzá, quan ja havien passat 50 minuts de l’hora oficial de trobada. Els cuiners havien esperat a tirar l’arròs, tot i que algun comensal ja havia expressat la seva pressa per començar. “El president ja hi és, perquè hi ha en Cañellas”, se sentí.

Bauzá arribà i, com si es tractàs d’una boda, féu la volteta per saludar totes les taules i no deixar-se ningú. L’encaixada de mans més esperada era la del president amb el batle de Palma, Mateu Isern. Durant la darrera setmana, la seva suposada enemistat havia estat en boca de tothom.

Bauzá i Isern

Unes hores abans, la portaveu del Govern, Núria Riera, havia intentat desmentir l’enfrontament assegurant que la relació entre els dos polítics era “totalment cordial”, de “respecte institucional” i de feina conjunta. I els mateixos protagonistes ho escenificaren després al restaurant murer. Hi hagué dues abraçades. La primera, a l’entrada. La segona, i més efusiva, es produí ben davant de Gabriel Cañellas, que ja seia a taula. L’expresident del Govern i d’Aliança Popular donà el vistiplau a l’enllaç i reaccionà amb aplaudiments, que foren seguits tan sols tímidament per alguns dels presents.

Però a diferència del que passa en un casament, les taules no estaven assignades i els comensals es repartiren els seients per afinitats. Els batles considerats “díscols” de la Part Forana (sa Pobla, Felanitx, Alaró, Inca, etc.) s’assegueren junts. L’exconseller d’Educació Rafel Bosch i la seva excap de gabinet, Aina Rodríguez, eren amb ells. El primer edil de Pollença, Tomeu Cifre, arribà tard, però els seus companys li feren un lloc a taula.

Les primeres espases populars hi estaven convidades. Hi feren acte de presència tots els consellers de l’actual govern, excepte el d’Economia, Joaquín Garcia; i també alguns de l’època de Jaume Matas, com Francesc Fiol, Aina Castillo i Joan Flaquer. També hi eren l’eurodiputada Rosa Estaràs i la secretària d’Estat de Turisme, Isabel Borrego. Les absències més destacades foren la del secretari general del partit a les Illes, Miquel Vidal; i la del president del PP de Mallorca, Jeroni Salom. Tampoc no hi eren batles com els de Llubí, Llucmajor i Andratx.

Menú “nostrat”

A l’hora de la trobada ja havia acabat de ploure, però el cel encara estava ennigulat. En començar a dinar sortia el sol. Dins el restaurant S’Arcoiris no s’havien fet parlaments ni hi havia cap escala de figuera plena de sobrassades. Ara bé, el menú era “nostrat”: arròs brut i escaldums de matances, tal com confirmà la madona del restaurant.