Balears 27/12/2017

Cort recupera la gestió dels centres de dia de Son Sardina, el Coll d'en Rabassa i Son Dureta

El conveni signat aquest dimecres estipula que la Conselleria de Serveis Socials retorna a l'Ajuntament de Palma la gestió de 90 places per a persones amb dependència

Ara Balears
1 min
Noguera i Santiago, durant la signatura del conveni / AJ. PALMA

PalmaEl batle de Palma, Antoni Noguera, i la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, han signat aquest dimecres el conveni de col·laboració que permet que l'Ajuntament recuperi la gestió dels centres d'estades diürnes de Son Sardina, Son Dureta i el Coll d'en Rabassa.

El conveni signat estipula que la Conselleria retorna a l'Ajuntament la gestió de 90 places, 30 del centre de dia de Son Sardina, 30 del de Son Dureta i 30 del del Coll d'en Rabassa. Es tracta, en concret, de places que estan destinades a persones grans que tenen el reconeixement de la situació de dependència de grau I, grau II i grau III.

Amb aquest conveni l'Ajuntament recupera, a partir del dia 1 de gener, la gestió d'aquests tres centres de dia que, des del 2013, tot i ser recursos d'àmbit municipal, s'havien encomanat a la Fundació d'Atenció i Suport i de Promoció de l'Autonomia Personal, que depèn de la Conselleria de Serveis Socials.

L'objectiu del conveni és optimitzar els recursos disponibles i revertir una situació fins ara anòmala en el cas de Palma en relació amb la resta d'ajuntaments de la Comunitat Autònoma i de l'Estat. "La signatura d'aquest conveni assegura el bon funcionament d'aquests centres, amb la participació econòmica del Govern i, a partir del dia 1, la gestió de l'Ajuntament", segons que ha assenyalat Mercè Borràs, regidora de Benestar i Drets Socials, qui ha recordat que a partir d'ara tots els centres de dia de la ciutat serien gestionats per l'Ajuntament.

stats