Podem assegura que Seijas li deu més de 6.500 euros

La diputada ho nega, tot i que admet que va mantenir un deute amb la formació que, assegura, ja va saldar

La  mala maror a Podem no remet, tot i el parèntesi de les festes de Nadal. La formació ha enviat un comunicat en què, "davant les informacions aparegudes a diversos mitjans de comunicació", confirma que la diputada Montse Seijas, expulsada recentment del partit, manté un deute amb la formació de 6.595,16 euros.

Aquesta quantitat és deguda al fet que Seijas no hauria complert amb l'obligació de destinar una part del seu salari a la formació, tal com recull el codi ètic, que estableix un límit salarial per als diputats equivalent a tres Salaris Mínims Interprofessionals (SMI) més mig SMI més per cada fill a càrrec. Segons la formació, tots els rebuts relatius al 2016 han estat retornats.

Seijas, en declaracions a l' ARA Balears, ha negat "totalment" el contingut del comunicat, que ha definit com "una calúmnia més". Amb tot, ha admès que va mantenir un deute amb la formació que, assegura, ja està saldat. Segons la seva versió, fa uns mesos va patir un embargament al compte motivat "per una empresa anterior que vaig tenir" i, mentre ho solucionava, va demanar al partit que, en comptes de passar els rebuts, ja s'encarregaria ella d'ingressar-li la quantitat pertinent. Aquest deute ja estaria liquidat, segons ha assegurat.

"Allò habitual és que, si algú deu doblers, li ho comuniquin personalment i no a través de la premsa, perquè actualment no tinc constància que degui cap quantitat", ha reiterat.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF